back to top

Počela identifikacija korisnika osobne i porodične invalidnine i korisnika prava na mjesečni novčani dodatak.

Općinska služba za društvene djelatnosti, opću upravu i branitelje Općine Čitluk obavještava korisnike braniteljsko-invalidske zaštite da je krenula sa identifikacijom korisnika osobne i obiteljske invalidnine te korisnika prava na mjesečni novčani dodatak.

Svi korisnici su obavezni do 21.06.2024. godine dostaviti Službi navedene izjave o identifikaciji te potpisati ih sa osobnom iskaznicom.

Ako korisnici nisu na području općine Čitluk, gdje se vrši obračun njihovih sredstava invalidnine, potrebno je svakih šest mjeseci dostaviti ovjerenu izjavu o identifikaciji od općinskog organa u drugoj općini u FBiH ili Republici Srpskoj.

Korisnici koji borave u inozemstvu moraju dostaviti ovjerenu izjavu ovjerenu od nadležnog notara.

Identifikacija je bitna kako bi se pratili statusi korisnika, u skladu sa Zakonom o pravima branitelja i njihovih obitelji.

Ukoliko se korisnik ne odazove pozivu za dostavljanje izjave o životu ili identifikaciji, isplata prava će biti privremeno obustavljena.

The post Započela identifikacija korisnika osobne i obiteljske invalidnine te korisnika prava na mjesečni novčani dodatak appeared first on Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO