back to top

Peti zavjetnički hod Kraljici Mira iz Čitluka do Međugorja završen

Župa Krista Kralja iz Čitluka i udruženje „Zavjet Gospi“ su danas organizirali peto zavjetno hodočašće iz Čitluka u Međugorje. Prethodno ovom hodočašću bilo je osam putovanja iz Čitluka do Brda ukazanja, a devetnica župe Krista Kralja Čitluk se organizovala u čast 43. godišnjice Gospinog ukazanja.

Pored župljana župe Krista Kralja – Čitluk, u hodočašću su učestvovali i vjernici iz okolnih župa, kao i grupa hodočasnika iz Vijetnama.

Uoči Gospinog ukazanja, vjernici su pješice krenuli iz Čitluka ka Međugorju. Tokom putovanja, povorka, predvođena krstom, kipom Blažene Djevice Marije i zastavama, pjevala je duhovne pjesme i molila.

Po dolasku hodočasnika ispred crkve sv. Jakova, fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk i vikar Hercegovačke franjevačke provincije, zahvalio je svim učesnicima hodočašća, posebno udruzi Zavjet Gospi, Policijskoj stanici Čitluk, HGSS Čitluk-Međugorje, Domu zdravlja Čitluk i svima koji su pomogli u organizaciji hodočašća.

Zahvaljujući učesnicima, fra Miro je istakao važnost Gospinog poziva na molitvu, posebno molitvu za mir i formiranje molitvenih grupa.

peti zavjetnički hod kraljici mira iz čitluka do međugorja završen

– Mislim da nema jače molitvene grupe od župne zajednice Čitluk, zahvaljujem i onima koji su došli iz okolnih župa, kao i hodočasnicima iz Vijetnama koji su putujući iz Čitluka do Međugorja… Nastavit ćemo biti ustrajni u onome što Gospa poručuje: „Molite draga djeco. Molite jer molitvom i postom mogu se zaustaviti ratovi. Može se uništiti svaki nemir. Uništiti svaki strah. Zato nastavljamo moliti dalje i tražiti snagu od Gospodina za naša srca“ – rekao je fra Miro Šego.

Nakon dolaska pred crkvu sv. Jakova u Međugorju, hodočasnici su imali priliku za ispovijed, molitvu krunice i zajedničko slavlje Mise, nakon čega je organiziran besplatan prijevoz nazad u Čitluk.

Ovaj članak je prvo objavljen na Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO