back to top

Pet medalja osvojeno za AK Brotnjo na Državnom prvenstvu BiH za mlađe juniorke i juniore

Proteklog vikenda, 22. i 23. lipnja 2024. godine, Atletski klub Brotnjo je nastupio na državnom pojedinačnom prvenstvu BiH za mlađe juniore i juniorke U18, koje je održano u Tuzli pod organizacijom Atletskog kluba Sloboda-tehnograd. Tokom prvenstva, članovi kluba su osvojili pet novih državnih medalja.

Najveći uspjeh postigla je ženska štafeta 4x100m koja je postala prvakinja države: Darija Martinović, Ana Gakić, Anđela Planinić i Petra Pervan. Na drugom mjestu su Petra Pervan u skoku udalj sa novim osobnim rekordom od 5.37m i Lucija Lorena Primorac u troskoku. Naš Luka Kordić je osvojio dva treća mjesta u disciplinama skok udalj i troskok – saopćeno je iz Atletskog kluba Brotnjo.

Također, u svom saopćenju iz AK Brotnjo su istakli i teške vremenske uslove, koji su uzrokovali odlaganje takmičenja prvog dana. Zbog toga su, u skladu sa pravilima, takmičenja po rasporedu za subotu održana u nedelju, 23. lipnja, što je dodatno otežalo nastupe atletičarki i atletičara.

 

Objava Pet medalja za AK Brotnjo sa Državnog prvenstva BiH za mlađe juniorke i juniore pojavila se prvo na Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO