back to top

Ovo su najvažniji datumi u 2024. godini

Astrologija kaže da možemo osjetiti da nas sile privlače i guraju na različite strane, a krajnji rezultat je pronalaženje sredine, prenosi Forever Konscious. Tehnologija, finansije i odnosi će biti velika tema 2024. godine, a mnogi od nas će osjetiti snažnu potrebu za autonomijom i nezavisnošću. I na kraju, 2024. je godina broj 8 u numerologiji, a to je broj koji predstavlja sreću, simetriju i beskonačnost. Mi smo beskonačna bića, ali naše vrijeme ovde na ovoj planeti nije beskonačno. Moramo maksimalno da iskoristiimo vrijeme koje imamo i da ne odbacujemo uticaj koji imamo na druge i svijet oko nas. Hajde da kakva će nam biti 2024. godina i ko će imati najviše sreće.

Glavni astrološki događaji tokom 2024. godine

1. Sjeverni čvor u konjunkciji sa Hironom (januar – april)

Ovo je energija koju ćemo osjećati prva tri do četiri mjeseca u godini, posebno oko 11. februara i zatim pod Ovnovim pomračenjem Sunca 8. aprila. Hiron je asteroid isceljenja, a sjeverni čvor predstavlja put kuda ide naša kolektivna svijest. Spajanje ove dve planetarne sile stvara snažnu isceljujuću energiju koja nam može pomoći da se izdignemo problema svakodnevice.

2. Jupiter u konjunkciji sa Uranom (mart – maj)

Ovo je vjerovatno najznačajnije usklađivanje 2024.! Susret Jupitera i Urana događa se svakih 12 do 14 godina, ali susret Jupitera i Urana u znaku Bika je nevjerovatno redak. Uran je u Biku od 2018., a Jupiter je prešao u Bika 2023. Bik je obično povezan sa finansijskim temama i našim osjećajem sopstvene vrijednosti. Jupiter je planeta obilja i ekspanzije, a Uran tehnologije i inovacija. Ove teme mogle bi da se manifestuju kao glavne vijesti o globalnim finansijskim tržištima i digitalnim valutama.

3. Jupiter u znaku Blizanaca (maj 2024. – jun 2025.)

Jupiter prelazi u Blizance 26. maja, prvi put za 12 godina, čineći ga svojim novim domom do juna 2025. Jupiter je planeta ekspanzije, a Blizanci predstavljaju dualnost duše i tijela. Naša duša zna da smo mi ljubav i da je život jednostavno niz lekcija i iskustava. Međutim, naše ljudsko JA mora da živii po pravilima 3D sveta. Ono mora da se nosi sa patnjom, realnošću života na Zemlji i ne osjeća uvek ljubav koju osjeća naša duša. Te dve strane našeg bića moramo da uvažimo, poštujemo i njegujemo.

4. Kvadrat Jupitera i Saturna (jul – decembar)

Jupiter i Saturn doći će u direktni kvadrat (90 stepeni) jedan sa drugim 19. avgusta, u kojem će ostati do 24. decembra. Njihovu energiju počećemo da osjećamo već u julu, pa sve do samoga kraja godine. Jupiter će biti u Blizancima, a Saturn u Ribama – ovo je kombinacija koja može da stvori trenje i napetost jer Jupiter želi širenje, a Saturn skupljanje i fokusiranje na granice.

5. Pluton u znaku Vodolije (novembar 2024. – mart 2043.)

2024. je godina u kojoj Pluton službeno napušta znak Jarca i ulazi u Vodoliju u kojoj će biti sljedeće dve decenije. Pluton u Vodoliji je monumentalna promjena koja se odvijala posljednjih nekoliko godina. Kako Pluton već neko vrijeme pleše na granici između Jarca i Vodolije, već smo počeli da doživljavamo neke od tema koje su predodređene. U Vodoliji, Pluton radi na svemu što se tiče tehnologije, prenosi SensaMondo.

6. Retrogradni Mars (oktobar 2024. – maj 2025.)

Mars je retrogradan najređe od svih planeta, pa kada se to dogodi, to je nešto na šta želimo da obratimo pažnju! Mars je planeta akcije, motivacije i energije. Kada putuje retrogradno, smanjuje našu produktivnost, iscrpljuje energiju i čini da osjećamo nedostatak motivacije.

BONUS VIDEO:

Ovo su najvažniji datumi u 2024. godini Aloonline.ba.

aloonline.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO