back to top

Otkriveni detalji ključnih tajni sa suđenja u bivšoj Jugoslaviji

U novoj epizodi emisije Agape, Fra Mario Knezović je intervjuisao udovicu pokojnog Miljenka Hrkaća, ubijenog Hrvata iz Mokrog kod Širokog Brijega koji je optužen za podmetanje eksploziva u beogradskom kinu.

Tog 13. srpnja 1968. godine jedna osoba je izgubila život, a 88 ih je ozlijeđeno, među kojima je i jedna žena koja je ostala bez nogu.

Hrkać je uhapšen u listopadu 1969. godine, osuđen na smrt, i strijeljan 10. siječnja 1978. godine, a njegovo tijelo nikada nije predato, kao ni njegove osobne stvari.

Ovaj slučaj je brzo postao predmet brojnih spekulacija, i unatoč tome što je prošlo 56 godina, predstavlja jednu od najvećih misterija suđenja u bivšoj Jugoslaviji.

Fra Mario Knezović je postavio niz pitanja u emisiji, istražujući zašto je suđenje trajalo 9 godina, što se dogodilo u beogradskom kinu tog dana, tko je podmetnuo sliku Paveliću Hrkaću, ko je udario Udbaša Stanka Čolaka na pokopu njegove majke, kako je završila žena koja je pisala lažna pisma u Beogradu u ime Miljenkove supruge, te što je kraj najveće misterije tog vremena.

Razgovor s Miljenkovom udovicom Ivom otkrit će brojne detalje iz Beograda i drugih izvora.

Članak “Otkriveni detalji najveće misterije suđenja u bivšoj Jugoslaviji” je prvi put objavljen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO