back to top

Općina Posušje učesnik konferencije „Obnovljivo na jugu“

Općina Posušje je učestvovala na konferenciji „Renewable South“ koja se održala u Ljubuškom u hotelu Bigeste 16. svibnja 2024. godine, a organizovao ju je ENERGETIKA MARKETING d.o.o. Zagreb.

Fokus radionice bio je na obnovljivim izvorima energije i podijeljen je u 3 segmenta: 1. „Ususret obnovljivom jugu“, 2. „Snage, slabosti, prilike i prijetnje primjene obnovljivih izvora“ i 3. „Dobra obnovljiva praksa i održiva dostignuća“.

Draženka Lebo, predstavnica Općine Posušje za razvoj, je učestvovala u okviru trećeg segmenta i govorila o investicijama vezanim za obnovljive izvore energije, kao što su minihidroelektrana na Senjakovini, solarne elektrane „Senjakovine 1“ i „ Senjakovine 2“, te planovi za “Vjetroelektranu Poklečani”. Konferencija je okupila mnoge stručnjake sa fakulteta iz BiH, Crne Gore i Hrvatske, kao i privatnih kompanija iz BiH i Hrvatske.

Na konferenciji su razmijenjena iskustva i diskutovano o mogućnostima za buduće projekte u oblasti energetske efikasnosti i investicijama u obnovljive izvore energije.

Objava Općina Posušje učesnik konferencije „Renewable South“, „Na jugu je obnovljivo“ prvi put se pojavila na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO