back to top

Održana je 33. Hodnja Mira od Humca do Međugorja

Ove godine, povodom blagdana rođenja svetog Ivana Krstitelja i uočnice obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju, održana je međunarodna 33. po redu Hodnja mira od Humca do Međugorja. Okupila je međugorske župljane, vjerne iz okolnih mjesta i hodočasnike sa svih strana svijeta. Molitva i blagoslov hodočasnika započeli su jutros oko 6 sati ispred svetišta sv. Ante, a ispratio ih je humački župnik i gvardijan fra Dario Dodig, pozivajući ih da svoj mir ponijmu sa sobom i budu nositelji mira u svojim domovima i mjestima gdje žive.

Hodnja mira je stigla do Međugorja, gdje su hodočasnike blagoslovili međugorski župnik fra Zvonimir Pavičić, drugi svećenici, te Ivan Dragićević. Nakon završetka Hodnje mira, pred međugorskom crkvom sv. Jakova, vikar fra Marin Mikulić blagoslovio je hodočasnike s Presvetim oltarskim sakramentom.

Ova Hodnja mira, pokrenuta 1992. godine, ima snažan naglasak na pokoru i molitvu za mir u svijetu i među ljudima. Inicijator Hodnje, Nijemac Hubert Liebherr, vjerovao je Gospinim riječima da se molitvom može zaustaviti rat.

Neki od sudionika Hodnje, poput Željka Marijanovića i Marije Šetule, podijelili su svoje dojmove i iskustva sa ovog hodočašća koje ih je duhovno obogatilo. Danas, na dan uočnice Gospinih ukazanja, organizirano je i Zavjetno hodočašće Kraljici Mira u Čitluku, s polaskom u 16 sati ispred župne crkve Krista Kralja.

Izvori: radio-medjugorje.com i franjevci-humac.net

Radio Ljubuški

Objava Održana 33. Hodnja Mira, Humac – Međugorje pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Izvor: ( radioljubuski.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO