back to top

Održan sastanak o planiranju komemoracije za češke mirovne snage

Vojni izaslanik Veleposlanstva Češke Republike u BiH Radomir Kuzma danas je održao sastanak sa načelnikom općine Tomislavgrad Ivanom Buntićem i pomoćnikom Ivicom Šarcem. Glavna tema razgovora bila je organizacija komemoracije za trojicu čeških vojnika koji su stradali u helikopterskoj nesreći 25. listopada 1998. godine na Tušnici. To su bojnik Jaromír Nasavrcký (1961.), satnik Rostislav Samec (1961.) i satnik Bohumil Vávrů (1953.).

Komemoracija će se održati 21. lipnja ove godine u Stipanjićima, a prisustvovat će suborci i obitelji stradalih čeških vojnika SFOR-a. Planiran je dolazak češke ministrice obrane Jane Černochove, ministra obrane BiH Zukana Heleza te veleposlanice Martine Mlinarević s ostalim članovima veleposlanstva BiH u Pragu.

Nakon komemoracije očekuje se sastanak s predstavnicima Općine Tomislavgrad. Načelnik Buntić je obećao potpunu podršku u organizaciji ovog događaja, a gospodin Kuzma je zahvalio Općini Tomislavgrad na dosadašnjoj brizi o spomenicima i okolišu, kao i na organizaciji komemoracije.

Općina Tomislavgrad

Objava Održan sastanak na temu organiziranja komemoracije za pripadnike čeških mirovnih snaga prvi je put objavljena na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO