back to top

Odmor uz Ramsko jezero | Ramski Vjesnik

Posebnu ljepotu daju mu njegovi otoci i poluotoci, a najpoznatiji je poluotok Šćit, koji mnoge svojim oblikom podsjeća na gitaru.

Na sjeveru Hercegovine u općini Prozor-Rama smješteno je prekrasno akumulacijsko jezero – Ramsko jezero, koje se često nalazi na ljestvicama najljepših u Europi. Nastalo je 1968. godine gradnjom brane na rijeci Rami, a prostire se na oko 14,7 četvornih kilometara, piše Punkufer.hr

Ramsko jezero možete istraživati čamcem i uživati u kupanju, kampiranju ili pikniku na travi. Posebnu ljepotu daju mu njegovi otoci i poluotoci, a najpoznatiji je poluotok Šćit, koji mnoge svojim oblikom podsjeća na gitaru.

Zateknete li se u okolici, obvezno ga posjetite, uživajte u prirodi, ali i lokalnoj kuhinji. Isprobajte sve od domaćeg sira u mijehu preko poznatog hercegovačkog pršuta do smokvare.

Prekrasan pogled na Ramsko jezero(Foto: Airbnb)

Drvena kuća s pogledom na jezero

Prespavati možete u raznovrsnim smještajnim jedinicama u okolici, poput ove drvene kuće izgrađene u etnostilu koja se nalazi u brdima, okružena je prekrasnim planinama i netaknutom prirodom.

Ima dvije spavaće sobe i tri kupaonice za maksimalni smještaj pet osoba. Sa sobom možete povesti i kućne ljubimce. U sklopu kuće nalazi se i velika terasa s prekrasnim pogledom na jezero, na kojoj se možete sunčati, pripremati obroke, jesti ili se jednostavno odmarati.

Kuća se može iznajmiti preko Airbnba po cijeni od 85 eura na noć. Što sve ona nudi, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Izvor: Punkufer.hr

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO