back to top

Odjel za brak i obitelj MIZ Livno organizira humanitarni projekat na gradskom trgu u Livnu

Posljednjih godina, Livno se ističe po međureligijskim projektima, a jedan od posebnih projekata koji se kontinuirano realizuje već šest godina jeste “Koalicija uvažavanje”. Udruženje žena MiZ Livno je potpisnik ove koalicije od 2018. godine, što ih čini ravnopravnim članovima u svim projekatima.

Jedan od projekata koji organizira ova koalicija je “Košarkom za toleranciju”, takmičenje u uličnoj košarci koje se održava svake godine u lipnju. Tokom jednog ovog meča, članice Udruženja žena MIZ Livno su zajedno sa drugim organizacijama prikupljale novčana sredstva za mladu majku Anu Gloginja iz Drvara, koja je ostala nepokretna nakon nesreće. Zahvaljujući podršci građana i grada Livna, kao i angažmanu mnogih, za nekoliko sati je prikupljeno skoro 4.000 KM od neophodnih 26.000 eura za Aninu operaciju u Turskoj.

U izjavi za medije, muallima Šejla M.K. iz Udruženja žena MIZ Livno istakla je važnost solidarnosti i međusobne pomoći u ovakvim projektima, dok su koordinatori projekta bili muallima Merima Mustafić i novinarka Željka Mihaljević.

Projekti poput ovog pokazuju da smo kao društvo sposobni solidarisati se, živjeti zajedno i pružiti pomoć onima kojima je potrebna. Udruženje žena MIZ Livno aktivno doprinosi društveno korisnim aktivnostima te je važan dio lokalne zajednice Livna.

(Preporod.info)

Izvor: ( relax-portal.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO