back to top

Od Delminija do Salone – otvaranje izložbe Delmati: snaga zajedništva

Zemlja i prostor su ključni u formiranju identiteta čovjeka. Identitet čovjeka je tesno povezan sa prostorom i kulturom u kojoj živi. Izložba “Delmati: snaga zajedništva” u Franjevačkom muzeju Tomislavgradu istražuje kulturno naslijeđe Dalmacije, naglašavajući važnost povijesti i kulture u oblikovanju identiteta naroda. Projekat Delmati okuplja 11 institucija iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine kako bi promovirao zajedničko kulturno naslijeđe.

Izložba pruža uvid u povijest Delmata i važnost očuvanja kulturnog identiteta. Suradnja muzeja i znanstvenika rezultirala je zanimljivom izložbom koja će privući pažnju posjetitelja. Projekt Delmati spaja granice i promovira zajednički kulturni identitet regije Dalmacije od Kupreške visoravni do mora.

Otvaranje je obogaćeno nastupom orkestra Hrvatskog glazbenog društva “Vitezovi sv. Jurja” iz Kaštela Sućurca uz podršku Vinarije Delmati. Govornici su istakli važnost projekta i pozvali posjetitelje da prate izložbu u narednoj godini. Izložba će putovati od Tomislavgrada do Splita, uključujući i Sarajevo i Livno, kako bi predstavila bogatu povijest Delmata.

Projekt Delmati naglašava snagu zajedništva i važnost očuvanja kulturnog identiteta regije Dalmacije kroz povijest. Pozivamo sve zainteresirane da posjete izložbu i uživaju u putovanju kroz povijest Delmata do današnjice.

od delminija do salone – otvaranje izložbe delmati: moć zajedništva od delminija do salone – otvaranje izložbe delmati: moć zajedništva od delminija do salone – otvaranje izložbe delmati: moć zajedništva od delminija do salone – otvaranje izložbe delmati: moć zajedništva od delminija do salone – otvaranje izložbe delmati: moć zajedništva

Članak Od Delminija do Salone – otvaranje izložbe Delmati: snaga zajedništva prvi put objavljen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO