back to top

Oblačenje redovničke odjeće za osam novaka u Mostaru

U subotu, 13. srpnja 2024., u crkvi svetih Petra i Pavla (Franjevačkoj) u Mostaru, osam kandidata će imati svečanost redovničkog oblačenja.

Kako piše ljportal ovaj važan događaj obilježit će početak godine novicijata za osmoricu mladića koji su odabrali put posvećenog života u Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji.

Svečani obred oblačenja u franjevački habit bit će pod Svetom misom u 18 sati, označavajući prelazak novaka u godinu novicijata ili godinu kušnje. Nakon obreda, novaci će zajedno sa svojim odgojiteljem krenuti u samostan na Humcu, gdje će provesti sljedeću fazu svog formacijskog puta – novicijat. Svi kandidati koji su odabrali ovo posvećeno putovanje već su prošli postulaturu u samostanu u Mostaru.

Kandidati su Marko Lasić iz Župe sv. Petra i Pavla u Mostaru, Andrija Šego, Tomislav Barač te Ivan Vasilj iz Župe sv. Jakova u Međugorju, Renato Prusina iz Župe Krista Kralja u Čitluku, Bože Tolo iz Župe Bezgrešnog Začeća BDM u Posušju, Mate Tadić iz Župe Presvetog Srca Isusova u Kongori i Petar Zrinušić iz Župe sv. Mihovila Arkanđela u Tomislavgradu.

Post Redovničko oblačenje u Mostaru za 8 novaka je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO