back to top

Objavljen Javni poziv za imenovanje predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora u osnovnim izbornim jedinicama u Bosni i Hercegovini

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine objavilo je „Javni natječaj za imenovanje predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora u osnovnim izbornim jedinicama u Bosni i Hercegovini“. Natječaj je objavljen u dnevnim novinama, web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, a bit će dostupan i na društvenim mrežama na kojima nalog ima Središnje izborno povjerenstvo BiH, na internet stranicama općina/gradova, odnosno izbornih povjerenstava osnovnih izbornih jedinica u Bosni i Hercegovini i na oglasnim pločama općina/gradova.

Javni natječaj ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objave na internet stranici www.izbori.ba. Prijave na Javni natječaj sa potrebnim dokazima o ispunjavanju navedenih uvjeta, kandidati će dostaviti Središnjem izbornom povjerenstvu BiH elektronski, putem portala e-Izbori i aplikacije „Prijava za rad u biračkim odborima (predsjednici/zamjenici) koji se nalaze na internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Kandidat za predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora ne smije biti član političke stranke niti obavljati dužnost u tijelima političke stranke, udruge ili fondacije organizacijski ili financijski povezanim s političkom strankom, niti smije biti uključen u bilo kakve aktivnosti političke stranke i mora biti u mogućnosti obavljati svoje dužnosti na politički nepristran način.

Predsjednik biračkog odbora:
• rukovodi radom biračkoga odbora i zajedno s članovima biračkog odbora odgovara za zakonitost rada na biračkom mjestu,
• osigurava integritet procesa glasovanja i održava mir i red na biračkom mjestu i u njegovoj okolini,
• određuje dužnosti svakom članu biračkoga odbora,
• popunjava sve potrebne obrasce,
• osigurava da na biračkom mjestu ne bude oružja ili opasnih predmeta,
• rješava sva pitanja koja se odnose na identifikaciju i pravo glasa birača,
• pomaže biračima kojima treba dodatno objašnjenje o procesu glasovanja,
• evidentira u Zapisnik o radu biračkog odbora vrijeme i okolnosti svih izuzetnih događanja na biračkom mjestu.

Zamjenik predsjednika biračkog odbora ima ista prava i dužnosti ako je predsjednik biračkog odbora odsutan prilikom glasovanja i/ili brojanja glasačkih listića.
Središnje izborno povjerenstvo BiH će putem javnog natječaja angažirati oko 12.000 predsjednika/zamjenika predsjednika biračkih odbora.

DOKUMENTI:

Javni natječaj za imenovanje predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora u osnovnim izbornim jedinicama u Bosni i Hercegovini

Obrazac za prijavu

Obrazac za izjavu

Aplikacija za prijavu

 

Preuzeto sa stranice: www.izbri.ba

The post Objavljen „Javni natječaj za imenovanje predsjednika/zamjenika predsjednika biračkog odbora u osnovnim izbornim jedinicama u Bosni i Hercegovini“ appeared first on Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO