back to top

Obiteljima poginulih branitelja isplaćeno više od 300.000 KM

Briga o braniteljima i obiteljima stradalih i nestalih branitelja je prioritet Vlade Županije Zapadnohercegovačke, zbog čega su osigurana značajna sredstva za tu populaciju u Proračunu za ovu godinu.

Vlada je osigurala financijsku pomoć prilikom stambenog zbrinjavanja obitelji poginulih i nestalih branitelja, a ukupan iznos od 339.992 konvertibilnih maraka je danas isplaćen, potvrdili su iz Ministarstva financija Županije Zapadnohercegovačke.

Od navedenog iznosa, 50.000 KM je uplaćeno članovima Udruge roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu Ljubuški, zatim 60.000 KM članovima Udruge udovica i djece poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata- Ljubuški. Članovima Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata Grude je uplaćen iznos od 50.000 KM, a članovima Udruge obitelji poginulih branitelja Široki Brijeg 100.000, dok je preostali iznos od 79.992 KM uplaćen na račune članova Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu podružnica Posušje.

Prema riječima ministrice financija i dopredsjednice Vlade Županije Zapadnohercegovačke Blagice Leko, sve isplate su sukladne ranijim Zaključcima Vlade Županije Zapadnohercegovačke o izdvajanju sredstava iz Proračuna ŽZH za 2024. godinu za financijsku pomoć pri stambenom zbrinjavanju obitelji poginulih i nestalih branitelja.

Ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ŽZH Mladen Begić je naglasio kako se sva izdvajanja sredstava za pomoć prilikom stambenog zbrinjavanja rade u dogovoru s Udrugama.

Ponosan sam što je Vlada ŽZH nastavila s programom pomoći prilikom stambenog zbrinjavanja obitelji poginulih i nestalih branitelja. I ove godine sredstva za isplatu su raspoređena po prijedlozima nadležnih općinskih organizacija odnosno Udruga, kaže Begić, zaključujući kako se Vlada ŽZH brine i nastavit će se brinuti i za ostale kategorije branitelja kroz druge vrste pomoći.

Inače, u Proračunu ŽZH za ovu godinu na stavci tekući prijenosi braniteljima planirano je ukupno 2.870.000 KM, među ostalim tu spadaju sredstva za novčanu egzistencijalnu naknadu, kao i tekući prijenosi za braniteljske udruge.

(Fena)

Post ŽZH: Obiteljima poginulih branitelja uplaćeno preko 300.000 KM je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO