back to top

Obitelj iz Bosanskog Novog počinila kolektivno samoubojstvo: Popili po rakiju i ostavili oproštajna pisma

Tročlana obitelj iz Bosanskog Novog počinila je kolektivno samoubistvo u subotu navečer, a na to ih je navela tuga zbog smrti unuke, odnosno kćeri koja je imala leukemiju.

Tragedija se dogodila u selu Dobrljin kod Novog Grada (Bosanski Novi) gdje je policija u porodičnoj kući pronašla beživotna tijela dvije žene i muškarca s teškim povredama.

Utvrđeno je da je muškarac iz vatrenog oružja ubio dvije žene, a potom i sam izvršio samoubistvo. Preminuo je na putu do bolnice.

Istraga je pokazala kako su ubijene žene bile majka i kćerka, a njihov ubica, odnosno samoubica, sin.

Kako je prenijela Alternativna televizija (ATV), u kući su istražitelji pronašli čak sedam oproštajnih pisama drugim članovima porodice i prijateljima iz kojih proizlazi kako su se njih troje odlučili na ovaj čin nakon što je u maju preminula teško bolesna unuka, odnosno kćerka.

“U pismima su naveli ko će ih i gdje pokopati… Uz pisma su ostavili bankovne kartice, te napisali pinove kako bi se mogao podići novac za troškove sprovoda”, citira ATV izvor blizak istrazi.

Tri dana prije nego što će sebi oduzeti živote naručili su i tri kovčega u kojima ih treba pokopati.

Navodno su svo troje prije ubistva i samoubistva večerali, popili rakiju, istuširali se i presvukli, te zaključali vrata, a ključ izvukli iz brave kako bi se u kuću moglo kasnije ući.

Obitelj iz Bosanskog Novog počinila kolektivno samoubojstvo: Popili po rakiju i ostavili oproštajna pisma Dnevni.ba.

dnevni.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO