back to top

Nova godina počela sa velikim brojem gostiju u HNK

Nakon prekida do kojeg je došlo tokom pandemije korona virusa u HNK ponovo je organizovan doček Nove godine na otvorenom. Naravno riječ je o dočeku u najvećem gradu Mostaru.

Prema našoj procjeni ovogodišnji doček okupio je najviše posjetilaca do sada, njih čak 25 hiljada. Imali smo goste iz našeg, kantona, Srbije, Hrvatske i cijelog regiona, a mnogi od njih došli su iz dijaspore kako bi blagdane proveli sa najmilijima”-kazao je direktor Turističke zajednice HNK Andrija Krešić i dodao kako je broj gostiju i rezultat odličnog izbora pjevača, a goste je svojim hitovima u Novu godinu uveo Željko Joksimović, jedna od najvećih zvijezda ex Yu muzičke scene.

Prema njegovim riječima u Neumu je doček organizovan u četiri hotela, a riječ je o hotelima koji rade samo tokom ljetne sezone.

Kako nas je informisao Krešić , najveći broj gostiju, gotovo podjednak, u HNK zabilježen je tokom 2022. i 2023.godine. Cilj je da ova godina ima još bolje rezultate, a kao doprinos tome je i Info-centar u Starom gradu u kojem uvijek ima neko od zaposlenih ko će turistima prezentovati sve prirodne ljepote i istorijske znamenitosti HNK.

Prema raspoloživim podacima u HNK , u hotelima i domaćem smještaju ima oko 50 hiljada ležajeva, doj je znatan broj onih koji još uvijek nisu legalno i zvanično registrovani”-kazao je Andrija Krešić.

Kada je riječ o Konjicu i interesu za ovdašnje atrakcije, još uvijek, ubjedljivo najzanimljiviji je Titov bunker.

radiokonjic.ba

04.01.2024.g.

jasminka@bih.net.ba

radiokonjic.ba

eKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO