back to top

Niz sportskih aktivnosti HT Eroneta: Putovanje od ravne Posavine do Neuma i Hutova

Proteklih nekoliko dana, širom Bosne i Hercegovine, održana su brojna atraktivna događanja u oblasti sporta, zdravlja, turizma, rekreacije, tradicije, kulture i nauke koja su bila podržana od strane HT Eroneta.

U Posavini je održana regata kajacima, kanuima i SUP daskama od Domaljevca do Tolise, u povodu međunarodnog Dana rijeke Save i kao najava Dana Tolise 2024.

Manifestacija Dani Tolise 2024. je svečano otvorena bogatim kulturnim programom, ističući kulturu, tradiciju i vrijednosti posavskog kraja.

U Mostaru je održan jubilarni 20. međunarodni naučni simpozij Mostarska psihijatrijska subota, okupivši eminentne predavače iz cijele regije, poput poznatih psihijatara Miro Jakovljevića, Dragana Babića i prof. dr. Veljka Đorđevića.

Još jedan vikend posvećen biciklizmu obilježila je Ćiro biciklijada od Hutova do Neuma, organizirana u saradnji udruge “HerzegovinaBike” i općine Neum. Biciklijada je promovirala ruralni turizam, lokalna domaćinstva i zdrav način života.

U Mostaru je bila živa atmosfera na dvodnevnom međunarodnom nogometnom turniru Tiki-Taka 2024. za 2014. i 2013. godište, na kojem su sudjelovale ekipe iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije.

FOTO: Tolisa.info, HercegovinaBike

Odjel za korporativne komunikacije

Izvor: ( tomislavcity.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO