back to top

Nastavak rada na očuvanju arhitektonskog kulturnog naslijeđa općine Posušje

Arhitekti su posjetili Općinu Posušje u dvodnevnoj radnoj posjeti kako bi prezentirali pet projektnih prijedloga za Dom kulture Općine Posušje, u skladu s radnim aktivnostima, projektnim zadacima i suradnjom.

Ova posjeta predstavlja nastavak devetomjesečne suradnje između Općine Posušje, Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i International University of Sarajevo.

Nakon boravka u Posušju krajem ožujka 2024. godine, arhitekti su radili na pet projektnih prijedloga za restauraciju i konzervaciju zgrade Doma kulture (stare škole).

Prijedlozi su prezentirani u digitalnom, printanom i animacijskom formatu, uz predstavljanje najnovijih digitalnih tehnologija od strane ETH Instituta iz Ciriha, koje je prezentirao dr. Michael Walczak putem video linka.

Načelnik Begić je pohvalio inovativne pristupe očuvanju kulturnog i povijesnog naslijeđa i naglasio važnost postepenog rada zbog kompleksnosti projektnih zadataka.

Uz načelnika Begića, prezentaciji su prisustvovali Lucija Pekas, Ivona Jović, Dragica Miličević i Jozo Kolobarić, dok je Anamarija Kovač iz Zavoda za prostorno planiranje također sudjelovala u programskoj raspravi.

Predstavljeni projektni materijali ostaju Općini Posušje za daljnje korištenje, sukladno dogovoru o suradnji.

Tim arhitekata predvodili su prof. dr. Adnan Pašić i dr. Adi Ćorović, poznati stručnjaci s bogatim iskustvom i nagrađivani za svoj doprinos u arhitekturi i očuvanju kulturne baštine.

Fotografije s radnog posjeta možete pogledati u priloženim galerijama.

O nastavku rada na očuvanju arhitektonskog kulturnog naslijeđa Općine Posušje možete čitati na portalu Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO