back to top

Nastavak projekta “Zaključavamo cijene” – Pogledajte o kojim proizvodima se radi

Na zvaničnoj stranici Federalnog ministarstva trgovine objavljeno je da treći krug projekta Federalnog ministarstva trgovine, Udruženja poslodavaca, potrošača i sindikata počinje danas, 20.06. i traje iduća tri mjeseca.

Nakon uspješno provedene akcije u trajanju od šest mjeseci u okviru koje je potrošačima omogućena ušteda na košari proizvoda od 17,5 posto odnosno 50 KM, te povećanog prometa domaćih proizvoda, poslodavci su u suradnji sa sindikatom i Udruženjima potrošača, bez izravnog sudjelovanja Federalnog ministarstva trgovine, odlučili nastaviti ovu akciju”, navodi se.”

Popis u trećem krugu akcije obuhvaća 50 proizvoda, a za nastavak se prijavilo 21 trgovačko društvo (oko 1.100 trgovina).

“Projekt ’Zaključavamo cijene’ temelji se na dobrovoljno-dogovornoj osnovi i pokrenut je na inicijativu Federalnog ministarstva trgovine uz sudjelovanje Udruženja poslodavaca, Sindikata trgovine, udruženja potrošača i domaćih proizvođača te kao takav predstavlja jedan sasvim novi modalitet partnerskog odnosa svih relevantnih aktera u području trgovine’’ podsjetila je Merima Maslo, savjetnica ministra trgovine.

“Federalno ministarstvo trgovine i svi sudionici u Projektu su, u cilju stabiliziranja cijena i ublažavanja rasta inflacije, kroz dijalog i partnerski odnos na jedan novi način promovirali društveno odgovorno poslovanje trgovaca”, navodi se u objavi.

U projektu su sudelovala 32 privredna društva sa oko 1.500 trgovinskih objekata, koji su u skladu s popisom osigurali najmanje jedan proizvod po zaključanoj cijeni na dogovoreno vremensko razdoblje.

Pogledajte o kojim proizvodima je riječ:

Foto: fmt.gov.ba

Objava Nastavlja se projekt “Zaključavamo cijene” – Pogledajte o kojim proizvodima je riječ pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO