back to top

Nastavak aktivnosti na očuvanju arhitektonskog kulturnog naslijeđa u općini Posušje

Arhitekti su boravili u dvodnevnoj radnoj posjeti Općini Posušje kako bi prezentirali pet projektnih prijedloga za Dom kulture. Ova posjeta predstavlja nastavak devetomjesečne suradnje između Općine Posušje i arhitektonskih fakulteta u Sarajevu. Nakon posjete, arhitekti su izradili prijedloge za restauraciju i konzervaciju zgrade Doma kulture te ih prezentirali u digitalnom, printanom i animacijskom formatu.

Tijekom prezentacije, prikazane su i najnovije tehnologije prikupljanja podataka i urbanih transformacija ETH Instituta iz Ciriha. Načelnik Begić je pohvalio inovativne pristupe očuvanja kulturnog naslijeđa i naglasio važnost postupnog rada na složenim projektima.

Uz načelnika Begića, prezentaciji su prisustvovali i drugi sudionici, poput Anamarije Kovač iz Zavoda za prostorno planiranje. Projektni materijali ostaju Općini Posušje kako bi se nastavilo s radom prema dogovorenoj suradnji.

Profesor Adnan Pašić predvodi tim arhitekata koji ima iskustvo u području arhitekture i urbanizma. Koordinaciju programske aktivnosti obavlja savjetnik načelnika Jozo Kolobarić.

Nastavak aktivnosti na očuvanju arhitektonskog naslijeđa općine Posušje prvi je put objavljen na Grude Online.
Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO