back to top

Naselje Ljubunčić oživljava: Čitavo selo se angažuje da izgradi prvu farmu

Jakov Sučić, nakon 35 godina provedenih u Velikoj Gorici kod Zagreba, odlučio se vratiti Livnu i svom Ljubunčiću. Prve mlade junice pasmine Black Angus iz Češke uskoro će stići u selo Ljubunčić. Ovo selo, udaljeno 17 kilometara od grada Livna, sada će imati prvu farmu zahvaljujući odluci Jakova.

Lokalci su ga srdačno dočekali i pomogli u izgradnji farme, a Jakov ih nije platio nego ih je počastio janjetinom i pićem. Njegova priča o povratku u rodno mjesto je izazvala veliko oduševljenje među mještanima.

Jakov je spreman za dolazak junica, iako će njihov transport do farme biti izazovan zbog lošeg puta. Ovaj povratnik u Livno planira revitalizirati selo i započeti uzgoj goveda, s partnerima iz Amerike.

Farma će se naredne dvije godine baviti samo ulaganjem, a Livnjaci povratnici planiraju i popravak seoskog puta te rješavanje problema s vodom. Unatoč izazovima, Jakova ne plaši ova avantura, već ju doživljava kao izazov.

Goveda su spremna za dolazak, a farmu će čuvati novi objekat i ograda zbog surovih zima. Jakov živi u svom selu Ljubunčiću jer je uvjeren da dom nije pravi ako nije tamo gdje ste rođeni. U selu se vraća život, a sretno im se vratili, poručuje Agroklub.

Izvor: ( livnovine.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO