back to top

NAJAVA: Komemoracija za stradale pripadnike češkog kontingenta SFOR-a u Tomislavgradu, te državni susret ministara obrane Bosne i Hercegovine i Češke Republike sutra

Veterani Češke Republike, suborci i obitelji stradalih pripadnika čeških mirovnih snaga SFOR-a koji su poginuli u helikopterskoj nesreći na planini Tušnici 25. listopada 1998. godine, dolaze u Tomislavgrad 21. lipnja 2024. godine. Dolazak će biti zrakoplovom Vlade Češke Republike u Mostar, a potom autobusom u Tomislavgrad. Ministrica obrane Češke Republike Jana Černochova, ministar obrane i zamjenik predsjedateljice Vijeća ministara BiH Zukan Helez te veleposlanica BiH u Pragu Martina Mlinarević biti će dio izaslanstva.

U sklopu obilježavanja, bit će održana svečana smotra počasne postrojbe OS BiH ispred zgrade Općine Tomislavgrad, a nakon toga održat će se zajednički susret s predstavnicima Općine. Posjet će obuhvatiti i bilateralni državni susret ministara obrane u općinskoj vijećnici, te komemoracija za stradale kod spomen obilježja u Stipanjićima.

Zbog posjeta državnog ranga, bit će privremena regulacija prometa u dijelu Ulice Mijata Tomića, te se mole građani za razumijevanje i poštivanje sigurnosnih uputa policijskih službi.

www.tomislavnews.com

Izvor: ( www.tomislavnews.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO