back to top

MUP HBŽ održao radionicu pod nazivom ‘Nasilje među djecom putem interneta’

Dana 24., 25., 26., 29. i 30. travnja 2024. godine, u organizaciji MUP-a HBŽ održana je serija interaktivnih radionica i predavanja za učenike osnovnih škola na području grada Livna i općine Tomislavgrad, obuhvaćajući učenike sedmog, osmog i devetog razreda.
.
Tema ovih događanja bila je “Cyberbullying” odnosno Nasilje među djecom putem interneta.
.
Uvod u predavanja obuhvatio je provođenje kviza s učenicima radi procjene razine njihove svijesti o problemu cyberbullyinga.
.
Nakon toga, detaljno je objašnjen pojam nasilja među djecom putem interneta, njegove različite oblike, načini izvršenja, te posljedice koje može imati, kako na žrtve, tako i na nasilnike.
.
Dodatno su učenici educirani o mogućnostima zaštite od cyberbullyinga te o tome kome se mogu obratiti za pomoć.
.
U nastavku predavanja, učenici su upoznati s postupanjem policije u slučajevima koji imaju obilježja kaznenog djela, kao i s pitanjem odgovornosti počinitelja kaznenih djela s obzirom na njihovu dob.
.
Dodatno, istaknute su opasnosti pedofilije putem interneta, uloga mobilnih uređaja i interneta u trgovini ljudima i organima, te opći utjecaj informacijske tehnologije na djecu i društvo.
.
U završnom dijelu radionica, učenici i nastavnici su sudjelovali interaktivno u raspravi o prepoznavanju nasilja te načinima pružanja pomoći žrtvama.
.
Navedene radionice su održali policijski službenici Tima za suzbijanje računalnog kriminaliteta.
.
mup hbž održao radionicu pod nazivom ‘nasilje među djecom putem interneta’
mup hbž održao radionicu pod nazivom ‘nasilje među djecom putem interneta’
mup hbž održao radionicu pod nazivom ‘nasilje među djecom putem interneta’

relax-portal.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO