back to top

Mostar u saradnji sa Općinom Konavle realizira projekat u vrijednosti od 208 884 eura.

Svečanost dodjele 88 ugovora o finansiranju u okviru Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu u vrijednosti od 4.2 miliona eura održana je jučer u Mostaru.

Ugovore je korisnicima uručio hrvatski ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, u prisustvu predsjednice Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marije Buhač i domaćina ovog događaja u hotelu Mepas, gradonačelnika Mostara dr. Marija Kordića.

U okviru Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu odobreno je finansiranje investicijskog projekta ‘Zajedno za Zeleni razvoj’ koji Grad Mostar realizira u saradnji sa općinom Konavle. Vrijednost projekta je 208 884 eura.

„Republika Hrvatska se kao i do sada pokazala kao jedan veliki prijatelj i partner BiH na putu ka Evropskoj uniji, pa i kroz ovakve aktivnosti zajedničkog rada na europskim projektima. Svi znamo koliko je to važno za BiH i koliko smo svi zajedno uživali u pristupnim pregovorima ka EU, jer znamo kolike koristi će BiH imati, kako kroz usklađivanje zakonodavstva, tako i kroz povlačenje evropskih sredstava radi unapređenja infrastrukture u skladu sa standardima EU, na mjestu gdje svi želimo da budemo zajedno. Stoga, za sve nas, osim finansijske podrške, veliki značaj ima i iskustvo i saradnja“, istakao je gradonačelnik dr. Kordić.

Cilj Programa jest jačanje prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz ekonomsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja te podršku Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Objava Mostar u saradnji sa općinom Konavle realizira projekt vrijedan 208 884 eura pojavila se prvi puta na Grad Mostar.

Izvor: ( www.mostar.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO