back to top

Mostar: Bratska uhićenja zbog trgovine drogom, istražujemo sadržaj njihovih posjeda

Jučer su u Mostaru uhapšena braća E. Đ. (52) i N. Đ. (34) u akciji koju su izveli pripadnici Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Akcija je sprovedena na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja, s ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga.

“Na osnovu usmenih naloga Općinskog suda u Mostaru, izvršen je pretres stanova koje su koristile ove osobe. Prilikom pretresa pronađena je određena količina opojnih droga, uključujući heroin, amfetamin-speed, marihuanu, trakice suboxone za oralnu upotrebu, kao i oprema za konzumiranje opojnih droga”, potvrdili su iz MUP-a HNŽ za Hercegovina.info.

Tokom pretresa pronađene su vage za precizno mjerenje, materijal za pakovanje droga i mobilni telefoni koji su korišteni za izvršenje krivičnih djela.

“Ove osobe su duže vrijeme neovlašteno distribuirale opojne droge kako u Mostaru, tako i u drugim općinama HNŽ-a”, dodali su iz MUP-a HNŽ.

Tužiteljstvo HNŽ je obaviješteno o ovom događaju.

Prije šest dana, u Mostaru su uhapšeni i supružnici osumnjičeni za distribuciju droge na tom području, kao i širem dijelu zapadne Hercegovine.

Objava Mostar: Braća uhićena zbog preprodaje droge, evo što je sve kod njih pronađeno pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO