back to top

Mostar: Braća uhapšena zbog trgovine drogom, otkriveno šta je pronađeno kod njih

Dvojica braće iz Mostara, E. Đ. (52) i N. Đ. (34), su uhapšeni jučer u akciji koju su sproveli pripadnici Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Akcija je izvedena na osnovu prethodno prikupljenih obavještajnih saznanja, sa ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga.

“Na osnovu usmenih naredbi Općinskog suda u Mostaru izvršen je pretres stanova koje su koristili osumnjičeni, prilikom kojeg je pronađena i oduzeta određena količina opojnih droga – heroin, amfetamin-speed, marihuana, te trakica za oralnu upotrebu suboxone, kao i pribor za konzumiranje opojnih droga”, potvrdili su iz MUP-a HNŽ za Hercegovina.info.

Također, tokom pretresa su pronađene vage za precizno mjerenje, materijali za pakovanje droge i mobilni telefoni korišteni prilikom izvršenja krivičnih djela.

“Utvrđeno je da su osumnjičene osobe duže vrijeme neovlašteno prodavale opojne droge kako osobama u Mostaru tako i u drugim općinama u HNŽ”, dodali su iz MUP-a HNŽ.

Incident je prijavljen nadležnom tužiocu Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Podsjećamo, prije šest dana u Mostaru su uhapšeni i supružnici osumnjičeni za distribuciju droge u Mostaru i okolnim područjima zapadne Hercegovine.

Objava Mostar: Braća uhićena zbog trgovine drogom, pogođeno je sve što su kod njih pronašli pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO