back to top

Mladi naučili o funkcionisanju Gradskog vijeća Livno kroz interaktivnu radionicu

U sklopu projekta „Zajedno za bolju i tolerantniju zajednicu“, učenici i učenice srednjih škola iz Livna su učestvovali na radionici u vijećnici Gradskog vijeća Livno.

Na radionici „Upoznajmo jedni druge“, mladi iz Livna su razgovarali s dopredsjednikom Gradskog vijeća Livno, Ivanom Perišom, i saznali više o radu gradske uprave i ustrojstvu gradskog vijeća.

Predsjednica Tijela za koheziju zajednice Grada Livna je upoznala prisutne s kohezivnom funkcijom tog tijela u izgradnji tolerantne zajednice, kao i Akcijskim planom za koheziju zajednice.

Jasminka Borković, predavačica s iskustvom rada s mladima, je govorila o komunikaciji, pravdi, toleranciji i diskriminaciji kroz interaktivna predavanja i igre.

Svi sudionici su imali priliku sudjelovati u razgovoru te bolje sagledati društvo u kojem žive putem predavanja i zadataka.

mladi upoznali funkcionisanje gradskog vijeća livno kroz interaktivnu radionicu

Jasminka je istakla značaj treninga o komunikaciji, predrasudama i toleranciji za mlade, te ih motivirala da primijene stečene informacije u svakodnevnom životu.

Na kraju radionice, sudionicima su podijeljeni informativni letci o borbi protiv mržnje i diskriminacije kako bi doprinijeli izgradnji tolerantnije zajednice.

mladi upoznali funkcionisanje gradskog vijeća livno kroz interaktivnu radionicu

Nakon sudjelovanja na radionici, učenica Gimnazije Livno, Andrea Čečura, istakla je važnost uvažavanja tuđih mišljenja, poštovanja i suradnje u zajednici.

CGS Livno

mladi upoznali funkcionisanje gradskog vijeća livno kroz interaktivnu radionicu

Izvor: ( relax-portal.info / Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO