back to top

Ministri Crne Gore i Albanije: Ekstremne vrućine uzrok prekida struje

Čelnici ministarstava energetike Crne Gore i Albanije istakli su preopterećenost sistema zbog ekstremno visokih temperatura kao uzrok nestanka struje u petak u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini te velikim dijelovima Hrvatske i Albanije.

Distribucija električne energije je povezana širom Balkana, što je rezultiralo nestašicom struje u Crnoj Gori, BiH, Albaniji i većem dijelu hrvatske obale.

Ministar energetike Crne Gore je naglasio da je prekid opskrbe nastao zbog naglog porasta potrošnje struje usljed visokih temperatura i preopterećenja sistema.

– Ovo se samo čekalo da se dogodi po ovoj vrućini, izjavila je Reutersu Gentiana, 24-godišnja studentica iz Podgorice. Temperature su dostigle 40 stupnjeva Celzija u cijeloj jugoistočnoj Europi.

Struja i wifi su bili u prekidu od oko 13 sati, prema informacijama zvaničnika i korisnika društvenih mreža, navodi Reuters. Dobavljači u četiri zemlje su počeli s obnavljanjem opskrbe tokom popodneva, a struja je uglavnom bila vraćena do večeri, prenosi HINA.

 

Originalni tekst preuzet sa: tomislavcity.com / Mostarski.info

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO