back to top

Ministarstvo prometa i veza HNŽ dodijelilo 4.205.000,00 KM općinama i gradovima

Prepoznajući važnost razvoja i izgradnje lokalnih i nekategoriziranih cesta, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije danas je, putem našeg ministarstva i Uprave za ceste, odobrila iznos od 4.205.000,00 KM jedinicama lokalne samouprave, odnosno gradovima i općinama u HNŽ-u za cestovne projekte. U većini slučajeva, ove ceste su ključne za lokalne zajednice

Ministar prometa i veza HNŽ-a Ivo Bevanda izjavio je kako je Vlada, zajedno s Upravom za ceste HNŽ-a, potpisala ugovore s gradonačelnicima i načelnicima sedam gradova i općina na području HNŽ-a.

U Proračunu HNŽ-a osigurana su grant sredstva u iznosu od 1.500.000,00 KM za lokalne ceste na inicijativu jedinica lokalne samouprave. Osim toga, dodatnih 2.705.000,00 KM odobreno je za važne lokalne ceste planirane za 2024. godinu prema programu Ministarstva prometa i veza HNŽ-a.

Uplata sredstava na račune gradova i općina uslijedit će nakon potpisivanja ugovora radi reguliranja prava, obveza i nadzora nad utroškom sredstava. Projekte će samostalno provesti resorno ministarstvo za područja Grada Čapljine i Općine Ravno.

Realizacijom ovih projekata bit će značajno poboljšano stanje lokalnih cesta, što će doprinijeti boljim uvjetima života za stanovnike županije

izjavio je Kemal Šoljić.

Vlada HNŽ

Objava Ministarstvo prometa i veza HNŽ dodijelilo općinama i gradovima 4.205.000,00 KM prvi je puta objavljena na stranici Općina Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO