back to top

Mihaela Buntić osvojila treće mjesto na Prvenstvu Bosne i Hercegovine

Organizacija Šahovske Unije Bosne i Hercegovine i tehnička podrška Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, u saradnji sa šahovskim klubovima “Željezničar” Sarajevo i “Vogošća”, je organizovala 24. kadetsko i juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine od 23. do 26. svibnja 2024. godine. Takmičenje je održano u Hotelu “Saraj” Sarajevo uz učešće članova Šahovskog kluba Brotnjo.

Tempo igre je bio 60 minuta po igraču, a sistem parova je bio Berger (svako sa svakim) uz računarsko parovanje.

Učesnici 24. kadetskog i juniorskog prvenstva Bosne i Hercegovine bili su najbolje plasirani igrači iz Bosne i Hercegovine koji su se kvalifikovali kroz pojedinačna prvenstva Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, Šahovskog saveza Republike Srpske i Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

Takmičenje je obuhvatalo sedam uzrasnih kategorija: do 8, 10, 12, 14, 16, 18 i 20 godina podijeljenih u muške i ženske grupe. Ukupno je bilo 14 grupa.

Od ukupno 129 učesnika Prvenstva, 54 je bilo iz Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, 50 iz Šahovskog saveza Republike Srpske i 25 iz Šahovskog saveza Herceg-Bosne.
Šahovski klub “Brotnjo” Čitluk je osvojio jednu medalju – Mihaela Buntić je zauzela 3. mjesto u grupi žena do 14 godina. Klub “Brotnjo” Čitluk je imao ukupno 6 predstavnika na Prvenstvu, a uz Mihaelu, treba pomenuti i Ivana Ćorića koji je osvojio 4. mjesto u grupi “M10”.

Rezultati članova Šahovskog kluba “Brotnjo” Čitluk:
• Ivan Anđelo Jerković – 8. mjesto u grupi muškaraca do 8 godina
• Luka Bevanda – 10. mjesto u grupi muškaraca do 8 godina
• Ivan Ćorič – 4. mjesto u grupi muškaraca do 10 godina
• Mihaela Buntić – 3. mjesto u grupi žena do 14 godina
• Ana Ostojić – 6. mjesto u grupi žena do 18 godina
• Stipe Čuvalo – 7. mjesto u grupi muškaraca do 20 godina.

Foto: Citluk.ba/arhivska fotografija

Ovaj post je prenesen sa stranice Općina Čitluk pod nazivom Mihaela Buntić osvojila treće mjesto na Prvenstvu BiH.

Izvor: ( citluk.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO