back to top

Ljubuški: Obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Duga Ljubuški i JU Edukacijsko rehabilitacijski centar za djecu mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju obilježili su danas Svjetski dan svjesnosti o autizmu. U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja pripremili su tematsku likovnu radionicu koju je vodila ak. slikarica Tamara Herceg na kojoj su djeca radili apstraktne motive tehnikom akrilika na kartonu .

Svjetski dan svjesnosti o autizmu 2. travnja odabrala je Glavna skupština UN-a, plava boja je zaštitna boja kojom se diljem svijeta izražava solidarnost sa oboljelima i svijest o tome kako se u okviru zajednice uz poticanje pozitivnog stava u društvu mogu poboljšati kvaliteta i dostojansveniji stil života. 

” U suradnji sa roditeljima, ove godine odlučili smo ovaj dan obilježiti jednom radionicom, kao što vidite opušteno je druženje, djeca su s radošću sudjelovala, pripremili smo balone i tortu za čašćenje, zadovoljni smo i nadam se da će ovo prerasti u tradiciju.” kazala je u izjavi za Radio Ljubuški Zora Skoko predsjednica udruge Duga.

Najavila je za naše slušatelje i aktivnosti koje planiraju ” U ovo proljetno razdoblje planiramo izlete, uskoro nas očekuje posjeta kinu, djeca se tome već raduju, posjetit ćemo i aqua park. Zadovoljni smo reakcijom i odazivom naših sugrađana na svim aktivnostima, podržavaju nas, ljudi su empatični, koristim priliku zahvaliti svim našim građanima na podršci koju nam svakodnevno daju. “

Marija Kikaš ravnateljica Edukacijskog rehabilitacijskog centra za Radio Ljubuški kazala je ” Ostali smo u blagdanskom raspoloženju, obilježavanje je održano uz pomoć i suradnju naših škola koje su se odazvale iako su na proljetnom odmoru , hvala im, hvala i našoj Tamari, odaziv je odličan a radionica je prošla uspješno. Vrijeme nas je poslužilo, sretni smo i zadovoljni.” komentirala je i aktivnosti centra u prvom tromjesečju ove godine ” Prvi dio ove godine nam je zaista izvrstan i dinamičan, imali smo zapažene projekte, sedma je godina rada centra, uspjeli smo senzibilizirati javnost i biti ravnopravnim dijelom naše zajednice što nas iskreno raduje!”

Svoje zadovoljstvo iskazala je i voditeljica radionice Tamara Herceg ” Počašćena sam pozivom organizatora, bila je ovo uistinu vesela radionica, djeca su bila izvrsna, kao što ovdje vidite na izloženim radovima, radujem se novim druženjima!”

ljubuški: obilježen svjetski dan svjesnosti o autizmu
Ljubuški: Obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Pri preuzimanju teksta s web stranice Radija Ljubuški potrebno je navesti izvor i dodati poveznicu na tekst, uz napomenu kako je zabranjeno i brisanje našeg loga sa fotografija.

Radio Ljubuški

Objava Ljubuški: Obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.radioljubuski.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO