back to top

Ljubo Grizelj izabran za kandidata HDZ-a za načelnika Gruda

Analiza predloženih kandidata HDZ-a BiH za pozicije načelnika/gradonačelnika otkriva mješavinu iskusnih političara koji su ostvarili značajne rezultate u općinama i gradovima tokom svog mandata, kao i potpuno novih imena koja su se istakla na drugim nivoima vlasti ili u privredi. Ukupno 31 kandidat će se 6. oktobra na lokalnim izborima boriti za povjerenje građana. Liste su predane na vrijeme, obuhvatajući 63 izborne jedinice i preko 1150 kandidata za sve pozicije, kombinirajući prepoznatljiva politička imena sa novim ljudima kako bi stvorili sinergiju političke zrelosti i novih energija.

Nova imena

U općinama Posavske županije ističu se kandidature dosadašnjih lidera poput Marijana Oršolića za gradonačelnika Orašja i Stjepana Piljića za načelnika općine Domaljevac-Šamac. U Odžaku dolazi do promjene sa kandidaturom Ilije Ilića umjesto Nade Ćulap za načelnika. U Zenici-Dobojskoj županiji kandidirani su Matko Zovko za načelnika Žepča, Zvonimir Anđelić za Usoru te Vjekoslav Grubešić za Kaknje. U drugim općinama nositelji lista za vijeća su: Slaven Katićić (Kaknje), Miroslav Šoko (Zenica), Igor Hinger (Vareš), Nevenko Grlić (Zavidovići), Kristijan Glavaš (Tešanj), Dragomir Dunđer (Maglaj), Slavica Andrić Šajinović (Žepče), Anto Matić (Usora).

U Tuzlanskoj županiji HDZ BiH nema kandidate za načelnike/gradonačelnike, ali su predali liste za vijeća. U Srednjobosanskoj županiji dolazi do promjene u Kreševu sa Borisom Marićem kao novim kandidatom za načelnika, dok Vlado Lukić nosi listu za Općinsko vijeće. U Kiseljaku Mladen Mišurić Ramljak se ponovno kandidira, a nositelj liste je Ivica Kubat. U Fojnici i Busovači žene preuzimaju važne uloge u politici. Boris Marjanović se bori za novi mandat u Vitezu, a nositelj liste za Općinsko vijeće je Ranko Križanović.

Ljubo Grizelj, kandidat HDZ-a za načelnika općine Grude, prvi je put viđen na Grude Online.


Izvor: ( www.grude-online.info / Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO