back to top

Livnjaci dominiraju glavnom ulogom

Kemija Berlina se lagano mijenja. Dovoljno je prošetati bilo gdje da biste vidjeli koliko je ovaj svjetski grad raznolik – od najluksuznijih ekskluziva do starijih ljudi koji piju na klupici i beskućnika ispod mosta. Berlin je sve. Ima najsjajnije i najružnije strane današnjeg svijeta. Za Hrvate, posebna energija se osjeća od četvrtka, a posebno u petak i subotu kada se okupljaju navijači sa svih kontinenata. Fan zona na Brandenburškim vratima je otvorena, a restorani i kafići gdje se okupljaju Hrvati postaju glavna žarišta.
– Nekad sam navijao za PAOK, sada više za Panathinaikos – izjavio je Kosta, vlasnik grčkog restorana Remvi.

 

No, Kosti ne bi išlo posao da se kod njega ne okupljaju Ante Galešić i njegovi prijatelji. Restoran Remvi je rezerviran za utakmicu Vatrenih i Španjolske, a na terasi će biti tamburaši. Večeri petka i cijela subota bit će u znaku fešte, priča Tile, koji je prošao mnoge utakmice Vatrenih.

 

Ante Galešić Ačko je vjerojatno najpopularniji hrvatski sportaš u Berlinu. Život je proveo ovdje, a njegov kafić Chicago više ne vodi. Ačko se prisjeća početaka i odluke da ostane živjeti u Berlinu.

 

U restoranu su se počeli okupljati navijači iz Berlina, Mokošice i drugih dijelova, a Pančo je spomenuo da u Berlinu službeno ima 18 tisuća Hrvata, ali da ih zapravo možda ima 30 tisuća. Danijel Tordinac, bivši nogometaš Croatije Berlin, sada se bavi čišćenjem stanova i kuća. Croatia je sada u šestoj ligi.

Izvor: Sportskejutarnji

Izvor: ( livnovine.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO