back to top

Krenula 12. biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar

Iz Mostara je danas za Vukovar krenula 12. po redu Biciklistička karavana prijateljstva Mostar- Vukovar, a organizatori ističu kako je sve spremno za polazak biciklista prema Gradu Heroju.

Biciklističkom karavanom prijateljstva Mostar-Vukovar biciklisti iz Mostara zaputit će se na put od 500 km sve do Grada Vukovara, a njihov povratak planiran je u četvrtak, 2. svibnja, nakon posjeta Borovu Selu gdje će nazočiti komemoraciji za 12 poginulih hrvatskih redarstvenika 1991. godine.

Prijateljstvo između gradova Mostara i Vukovara bit će još jednom povezano neraskidivom vezom i to ne samo Mostara i Vukovara, već i svih onih mjesta kroz koje prolazi karavana, kao i gradova koji su domaćini karavane, Kiseljak, Žepče, Orašje i Županja.

– Ovo je 12-ti put kako putujemo za Grad Vukovar i pravimo poveznicu mira i prijateljstva zbog čega smo ponosni što je ovaj događaj došao na ovako visoku razinu. Gradovi Vukovar, Županja i Mostar, kao i općine Kiseljak, gdje će nas ove godine dočekat i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara s načelnikom, kao i Žepče svake godine aktivno sudjeluju u organizaciji, tako da podrška nije izostala ni ove godine – kazao je Toni Zorić, predsjednik Udruge HerzegovinaBike.

Prema njegovim riječima, svake godine ograniči se broj sudionika – biciklista do 30 zbog povratka nazad autobusima s tim da im se priključe i biciklisti drugih gradova pa je to velika karavana dok se dođe u Vukovar gdje ih dočekaju domaćini i ugoste.

Karavana biciklista krenula je tradicionalno 28. travnja s trga Hrvatskih velikana iz Mostara, a ispratili su ih kolege i prijatelji, te gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić i ministar unutarnjih poslova u Hercegovačko-neretvanskoj županiji Marijo Marić.

Mostarski gradonačelnik je istaknuo kako je ova tradicija ujedno lijepa poruka prijateljstva i zajedništva ali i da se nikad više ne ponovi ono što se dogodilo devedesetih.

– Grad Vukovar je bratimljen s Gradom Mostarom i sličnu sudbinu su devedesetih dijelili te su odnosi ova dva grada na visokoj razini – podsjetio je Kordić.

Mrijo Marić, ministar unutarnjih poslova HNŽ-a, čiji pripadnici osiguravaju karavanu, je poručio kako se karavana prijateljstva nikako ne smije promatrati izvan tog konteksta, a to je događaj 1991. godine kada su  poginula dvanaestorica hrvatskih redarstvenika i dali svoj život za Domovinski rat.

– Kada se promatra s tog aspekta vidi se da su ostvarene sve policijske vrijednosti koje nastojimo sačuvati i njegovati i ono što predstavlja simbol policajca u društvu – zaključio je Marić.

Grad Vukovar kao najznačajniji domaćin u cijeloj ovoj organizaciji koji je potvrdio domaćinstvo i spreman je i ove godine dočekati svoje prijatelje iz Mostara.

Fena

 

Objava Krenula 12. biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO