back to top

Konzert Sopranistice Vedrane Šimić i pijaniste Milana Lučića održan u Tomislavgradu

Kao što je najavljeno, koncert klasične glazbe pod nazivom “Hrvatska vokalna lirika” u izvedbi sopranistice Vedrane Šimić i klavijaturiste Milana Lucića održan je večeras u Tomislavgradu u organizaciji HKD Napredak Tomislavgrad i Franjevačkog samostana Tomislavgrad.

Pozdravne riječi uputili su duvanjski gvardijan fra Bože Milić i predsjednica HKD Napredak Tomislavgrad prof. Marija Pavković Baković.

Publika je bila oduševljena ovim kulturnim događajem te su glazbenici ispraćeni dugim pljeskom.


Na koncertu su izvedena djela poznatih skladatelja kao što su Ivan pl. Zajc, Blagoje Bersa, Josip Hatze, Ivan Matetić-Ronjgov, Krsto Odak, Krešimir Baranović, Jakov Gotovac, Dario Vučić i drugi.

Duo Vedrana Šimić i Milan Lucić već duže vrijeme nastupa zajedno i iza sebe imaju impresivnu karijeru obilježenu vrhunskim koncertima.

Sopranistica Vedrana Šimić izrazila je zadovoljstvo i zahvalnost tomislavgradskoj publici, ističući predivnu energiju koju je osjetila.

Foto: Tomislavcity

Vedrana Šimić je diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i ima impresivani karijeru nastupa u renomiranim opernim kućama diljem regije. Također, djeluje kao profesorica na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

konzert sopranistice vedrane šimić i pijaniste milana lučića održan u tomislavgradu
Foto: Tomislavcity

Milan Lucić je doktor muzičkih umjetnosti iz oblasti klavira i viši umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Nastupao je na brojnim koncertima u BiH i inozemstvu.

konzert sopranistice vedrane šimić i pijaniste milana lučića održan u tomislavgradu
Foto: Tomislavcity

Tomislavcity

Objava Sopranistica Vedrana Šimić i pijanist Milan Lucić održali koncert u Tomislavgradu pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO