back to top

KAKVI SU HOROSKOPSKI ZNAKOVI U STAROSTI: Jarac postaje bolji, Djevice postaju gunđala

Zodijak bi mogao otkriti kako ćete biti vi, vaši partneri ili prijatelji kada ostarite.

Astrologija kaže da su osobine pojedinih horoskopskih znakova uglavnom određene položajem zvijezda pri rođenju, ali postoje i promjene u karakteru koje postaju izražajnije kako starimo. Osobine tipične za neki astrološki znak u mladosti, ponekad se mogu promijeniti pod stare dane.

Ovan

Stalno su u akciji tokom cijelog života, što se nastavlja i kad ostare. Dinamični su i uvijek priređuju iznenađenja i uzbuđenja svojim bližnjima. U starosti će biti vrlo aktivni, osim ako ih bolest spriječi. Teško će voditi miran život i mogu postati gnjavače ako im nedostaje aktivnosti. Aktivni će biti sve do kraja života, a u porodičnom okruženju će biti dominantni i očekivati da se uvažava njihovo mišljenje.

Bik

Bikovi uvijek traže najbolje za sebe u svim aspektima života. Ljubav i materijalno bogatstvo su im bitni. Ako su se dovoljno osigurali u materijalnom smislu, starost će im biti lijepa. Neće voljeti dijeliti svoje bogatstvo. Ako ostare u oskudici, mogu postati gorčini. Vole hedonističke užitke u životu, a libido će im ostati snažan i u starosti. U porodici će biti slični kao i kroz cijeli život, a prema unucima će biti razmaženi. Ipak, njihova tvrdoglavost može dovesti do porodičnih sukoba.

Blizanci

Uvijek traže priliku da se istaknu i potvrde u svom okruženju. Druženja i putovanja ih čine sretnima. U starosti će biti aktivni, a ukoliko ostanu sami, lako će obnoviti stara poznanstva ili steći nova. Mogu pratiti brzi tempo djece, pokušavajući ih naučiti novim stvarima. Putovanja će im biti važna i u poznijim godinama.

Rak

Mladi Rakovi su osjećajni i introvertni, ali s vremenom uče kako prihvatiti i živjeti sa svim radostima i tugama života. U starosti će provoditi vrijeme s porodicom, a ukoliko ostanu sami, mogu postati tužni i depresivni. Pamte sve i često žive u prošlosti. Kritični su prema drugima, pogotovo prema vlastitoj djeci.

Lav

Lavovi teže za pažnjom od rođenja, a ta želja se nastavlja i u starosti. Vole pričati o svojim dostignućima i biti u centru pažnje. U porodičnim odnosima su darežljivi i voljni pomoći, zaboravljajući neprijateljstva. U starosti će biti tašti, želeći da se za njih čuje i zna.

Djevica

Djevica uvijek želi znati unaprijed što će se događati. Postaju zahtjevniji kako stare i žele perfekciju u organizaciji života. Brinu se o porodici bezuslovno i uvijek su spremni pomoći. Mogu biti kritični, ali lekcije koje pokušavaju prenijeti dolaze iskreno.

Vaga

Vage su druželjubive i vode računa o imidžu. Neodlučni su po pitanju odluka, ali brak im je važan. U starosti će biti sretni ako su sa partnerom, dok će prema djeci i unucima biti nekonvencionalni, razmazujući svoje unuke.

Škorpija

Škorpije su skloni izazovima i rušenju tabua. Odani su u vezi i seksualnom životu. U starosti su aktivni, pogotovo ako su zadovoljni postignutim ranije. Ako su sami, bave se proučavanjem skrivenog i okultnog. Mogu biti lako uvređeni i sklono prekidu odnosa ako se osjećaju iskorišćenima.

Strijelac

Strijelci su veseli i uravnoteženi, uživajući u vedrijoj strani života. U starosti će prenositi svoje mudrosti i iskustva, zadržavajući smisao za humor. Ako su imali prethodne sukobe s partnerom, mogu odlučiti živjeti samo na papiru, pronalazeći ispunjenje u drugim aktivnostima.

Jarac

Osobe rođene u znaku Jarca postaju veselije i pozitivnije u starosti, dok su odgovorne i brižne prema porodici.

Vodolija

Vodolije se ističu talentom u mladosti, a u starosti se prepuštaju svojim strastima i sklonostima. Kao bake i deke, mogu biti originalni sa ludim poklonima.

Ribe

Ribe su sklone sanjarenju u mladosti, ali u harmoničnom braku uživaju. U starosti se opuštaju i prepuštaju kreativnosti, a kao bake i deke žele blizak odnos s unucima.

BONUS VIDEO:

Članak KAKVI SU HOROSKOPSKI ZNACI KAD OSTARE – Jarac je bolji nego u mladosti, Djevice postaju gunđala prvo se pojavio na Aloonline.ba.

Izvor: ( aloonline.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO