back to top

Informativna radionica o nekamatnom kreditiranju za podršku projekata u turizmu.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma zajedno sa Razvojnom bankom FBiH i USAID Turizam organizuje “Informativnu radionicu o beskamatnom kreditu Razvojne banke FBiH za finansiranje projekata u oblasti turizma”. Radionica će se održati u Sarajevu, u četvrtak 13.06.2024. godine sa početkom u 10.00 sati u Hotelu Ibis Styles, Džemala Bijedića 169 A.

 

Cilj radionice je predstavljanje beskamatne kreditne linije za finansiranje projekata u turizmu i njen značaj za razvoj turizma, kao i prezentacija najboljih praksi i primjera uspješnog apliciranja za kredit, te načina finansiranja koji će podržati rast i razvoj poslovanja.

 

Federalno ministarstvo okoliša i turizma je izdvojilo 1.000.000 KM za subvencioniranje jednokratne naknade za obradu kreditnog zahtjeva i kamate odobrene iz Kreditne linije za dugoročno kreditiranje u turističkom sektoru Razvojne banke FBiH, pružajući tako gospodarstvenicima mogućnost korištenja beskamatnih kredita za projekte u oblasti turizma.

 

Prijavu za učešće potrebno je poslati najkasnije do 12. lipnja 2024. godine, registracijom na linku: https://lnkd.in/e4_NYeut

 

U narednom periodu, ova informativna radionica će se održati i u drugim kantonima Federacije BiH.

Izvor: ( livnovine.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO