back to top

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige BiH na domaćem terenu pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0, autogolom Ilije Mašića u 87. minuti. Ovo su tri važna boda za Igman koji sada ima 22 boda i nalazi se trenutno na 10. mjestu na tabeli. Edis Mulalić, šef stručnog štaba Fk Igman, rekao je za radiokonjic.ba da je utakmica bila teška.

Edis Mulalić, šef stručnog štaba FK Igman

“Mislim da smo odigrali dobru, borbenu i taktičku utakmicu. Dobro smo stajali na terenu i nekako smo ugurali taj gol. Bog nas je nagradio za želju i borbenost. Široki Brijeg u svakom momentu zna šta hoće, jer imaju takve igrače da mogu igrati na svakojak način. Mi smo odgovorili kako smo mogli i čestitam momcima na borbenosti. Valja i dalje raditi,  nadamo se najboljem i da opstanemo u ligi-kazao je Mulalić.

Dino Skender, trener NK Široki Brijeg, kazao je da je Igman pod pritiskom rezultata napadao od prve minute.

igman pobijedio široki brijeg rezultatom 1:0
Dino Skender, trener NK Široki Brijeg

“Morali smo se adaptirati na duge lopte, skroz su išli u dubinu, sa što kračim pasom, što direktnije, dok se nismo malo prilagodili, imali smo problema. Poslije smo se digli, stvarali smo neke šanse, bilo je par dobrih situacija. Nažalost, nismo to uspjeli riješiti u našu korist. U drugom poluvremenu kad se činilo da počinjemo stvari stavljati pod svoju kontrolu i da postajemo opasniji prema naprijed, imali smo jednu šansu, ali, nažalost, nismo zabili. Poslije toga Igman je počeo ubacivati sve više igrača. Nažalost, imali smo peh kod autogola, ali šta da se radi, idemo dalje i da što spremnije dočekamo sljedeću utakmicu”-izjavio je Skender.

igman pobijedio široki brijeg rezultatom 1:0
Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman u narednom kolu igra u gostima utakmicu protiv FK Sarajevo.

radiokonjic.ba

02.03.2024.

samra@radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO