back to top

HOROSKOP ZA LJETO 2024. GODINE: Retrogradni Merkur i tri ključna događaja koji će uticati na veze i brakove

Ljeto 2024. donosi sa sobom ključne događaje, poput srednjih tačaka između pomračenja, koje mogu donijeti više promjena nego sama pomračenja. Ovi periodi u godini često nose osjećaj nesklada i mogu nas navesti da reagujemo na način koji nismo planirali. Međutim, često se ispostavi da je upravo taj scenario doveo određene događaje iz horoskopa u naše živote.

Pored toga, tokom ljeta ćemo svjedočiti prelasku Crnog Mjeseca u znak Vage, što će naglasiti teme vezane za odnose. Fokus će biti na pitanjima izdaje, ljubavnih trouglova i nesporazuma u parovima. Ali neće samo ljubavni odnosi biti pogođeni, jer Lilit u vazdušnim znakovima donosi tračeve i netačne informacije.

Srednje tačke između pomračenja u ljeto 2024

Periodi koji mogu donijeti neobične događaje su 21. jun, 29. jul i 6. jul 2024. Oni mogu biti povezani sa onim što se dešavalo tokom pomračenja od 25. marta do 8. aprila i vjerovatno će se nastaviti tokom jeseni od 18. septembra do 2. oktobra. Na primjer, ako ste upoznali partnera u periodu od 25. marta do 8. aprila, važan događaj u vezi bi se mogao desiti upravo u datumima srednjih tačaka. Ako ste tada bili na razgovoru za posao, možda ćete dobiti ponudu ili odlučiti raskinuti ugovor u datumima srednjih tačaka.

Dvostruki pun Mjesec u Jarcu

Svaki horoskopski znak obično ima dvije lunacije tokom godine – mlad Mesec i pun Mesec, što označava logičan početak i kraj ciklusa. Međutim, 22. juna i 24. jula će biti čak dva puna Meseca u Jarcu, što će označiti završetak onoga što je počelo 11. januara. Razmislite o oblasti života gdje ste započeli nešto novo. Čini se da će ova situacija imati dva ishoda. Zapamtite – vaša odluka 22. juna može biti emocionalna, dok ćete se 24. jula pristupiti racionalnije.

“Glavni trend ljeta je razumijevanje sebe u odnosima s drugima. Pogledajte svoje ponašanje i prestanite djelovati ‘zastarjelo’. Ako birate nedostupne partnere, ljeto 2024. možda je posljednja prilika da shvatite da se problem ne nalazi u njima, već u vašem poimanju sebe. Merkur u Lavu će krenuti retrogradno, pa istražite svoj ego iz različitih uglova. Ko ste vi, kako živite i kakav život želite živjeti? Koliko dugo ćete odgađati? Ko treba ući u vaš život da vas spasi?”, izjavila je ruska astrologinja Julija Lifanova.

Period izdaje i avantura u vezama zbog Lilita u Vagi

Od 30. juna Crni Mjesec ulazi u znak Vage i naglašava ljubavne probleme. Kod parova se mogu pojaviti poteškoće vezane za izdaju, ljubavne trouglove i povratak bivših partnera. Lilit prati znak Čvora prošlosti, što znači da ćete možda poželjeti ponovo započeti romansu i proći kroz scenario kroz koji već prolazite.

Nemojte osuđivati, ponekad je važno iskusiti istu situaciju više puta kako biste prepoznali obrazac u svom ponašanju. Na primjer, možda ćete se vratiti partneru koji vas je prevario kako biste shvatili da su vam poznati bol i ljutnja koje osjećate. To može ukazivati na toksičan odnos. To neće biti sudbina, već izbor koji činite nesvjesno.

Retrogradan Merkur u Lavu – povratak prošlim ljubavima, kreativnosti i idejama

Od 5. do 28. avgusta 2024. nas očekuje period retrogradnog Merkura, koji će se tehnički kretati od 4. stepena Device do 21. stepena Lava. Ovo sugerira da će mnogi Lavovi, Ovnovi, Device i Strijelčevi biti “svjetionici” iz prošlosti za druge ljude. Možda će vam se češće javljati bivši partneri, a u poslovnom životu ćete morati donositi odluke zasnovane na onome što vam pruža zadovoljstvo i radost. Mnogi će tokom ovog perioda tražiti više zabave.

Konjunkcija Marsa i Jupitera u Blizancima

Ljeto će završiti konjunkcijom Marsa i Jupitera 16. avgusta 2024, otvarajući nove mogućnosti kroz nove veze. Do kraja avgusta 2024. možete očekivati dolazak mnogih novih ljudi u vaš život, od kojih će neki biti posebno važni. Najvjerojatnije će ta osoba imati terapeutski uticaj na vas, te će vas poučavati ili mentorirati. Nakon nekoliko razgovora, saznat ćete više o sebi i o tome u kojem smjeru želite ići, prenosi Mondo.

BONUS VIDEO:

Objava HOROSKOP ZA LJETO 2024. GODINE Ništa bez retrogradnog Merkura, tri ključna događaja “udarit će” na veze i brakove pojavila se prvo na Aloonline.ba.

Izvor: ( aloonline.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO