back to top

  1. Hod za Mir održan od Humca do Međugorja

Jubilarna Hodnja mira od Humca do Međugorja održana je i ove godine na blagdan rođenja svetog Ivana Krstitelja i uočnicu obljetnice Gospinih ukazanja. Učestvovali su međugorski župljani, vjernici, i hodočasnici sa svih strana svijeta. Počela je molitvom i blagoslovom hodočasnika ispred svetišta sv. Ante. Humački župnik fra Dario Dodig pozvao je sudionike da donesu mir svojim domovima i budu nositelji mira gdje god se nalazili.

Fra Dario Dodig izrazio je radost što se Hodnja mira održava iz Humca, te zaželio dobrodošlicu i Božji blagoslov hodočasnicima na putu prema Međugorju. U Međugorju su svečano dočekani od strane međugorskog župnika i drugih svećenika, zajedno sa Ivanom Dragićevićem.

Po završetku Hodnje mira, hodočasnici su blagoslovljeni sa Presvetim oltarskim sakramentom ispred međugorske crkve sv. Jakova. Manifestacija je bila obilježena pokorničkim naglaskom i molitvom za mir među ljudima. Hodnju je 1992. pokrenuo Nijemac Hubert Liebherr, u nadi da se kroz molitvu i vjeru mogu zaustaviti ratovi.

Prvi put učešće na Hodnji mira je uzela Željko Marijanović iz Davora, kao i Marija Šetula iz Iloka, koja je emotivno povezana sa Međugorjem od djetinjstva. Danas, na uočnicu Gospinih ukazanja, održat će se i Zavjetno hodočašće Kraljici Mira, u organizaciji župe Krista Kralja Čitluk i udruge „Zavjet Gospi“.

Izvor: radio-medjugorje.com i franjevci-humac.net

Radio Ljubuški

Objava Održana 33. Hodnja Mira, Humac – Međugorje pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Izvor: ( radioljubuski.ba / Mostarski.info )

Izvor: ( mostarski.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO