back to top

Hercegovačka loza ‘Jelinak’ iz Rakitna osvojila zlatnu medalju na festivalu ‘Zlatni čokanj 2024.’ u Zenici

Na međunarodnom festivalu jakih alkoholnih pića i likera „Zlatni čokanj 2024.“ u Zenici, predstavilo se čak 320 proizvođača iz 12 država s više kontinenta, sa 750 uzoraka. 

Uz brojne domaće sudionike, te sudionike iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije… dvije zlatne medalje otišle su u ruke izvrsne hercegovačke loze „Jelinak“, te srebro za viljamovku istoimenog branda.

Riječ je o proizvodima kompanije CO TRINK d.o.o., a prema riječima vlasnika Žarka Romića mladi brand „Jelinak“ iz Rakitna, osvaja nagrade, ali i nepce širom zemlje i regije, što je potvrdila i ova medalja na međunarodnom festivalu „Zlatni čokanj 2024.“.

”Naravno da sam sretan, jer smo našu rakiju lozu, na koju sam posebno ponosan, ponovno pozlatili. Sudjelovali smo s lozom dva godišta: barrique iz 2021. koja je i dalje na odležavanju te 2022. godinom koja je upravo sada u prodaji. Na tržištu nismo dugo, relativno smo mlad rakijski/likerski brand, ali osvajamo zlatna priznanja što nam, svakako imponira. Prvi put, prošle godine, pojavili smo se na dva ocjenjivanja, odnosno natjecanja, u Zenici i Novom Sadu. Ovim, ponovljenim medaljama smo potvrdili da to što radimo je zaista proizvod vrhunske kvalitete što je naša temeljna odrednica i primarni cilj”, kazao je Romić, ističući i zlatnu medalju s međunarodnog ocjenjivanja i natjecanja jakih alkoholnih pića održanog u sklopu  jubilarnog 100. novosadskog sajma, gdje se planiraju pojaviti i ove godine, a nadaju se i potvrditi prošlogodišnji uspjeh. 

”Osvojene nagrade zasigurno su nam vjetar u leđa i najbolji pokazatelj da proizvodimo proizvode premium kvalitete te da relevantni ocjenjivači kao i tržište prepoznaju kvalitetne proizvode”, kazao je Romić.

hercegovačka loza ‘jelinak’ iz rakitna osvojila zlatnu medalju na festivalu ‘zlatni čokanj 2024.’ u zenici
hercegovačka loza ‘jelinak’ iz rakitna osvojila zlatnu medalju na festivalu ‘zlatni čokanj 2024.’ u zenici

Objava Hercegovačka loza ‘Jelinak’ iz Rakitna osvojila zlatnu medalju na festivalu ‘Zlatni čokanj 2024.’ u Zenici pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO