back to top

Gruđanin osuđen na godinu dana zatvora i kaznu od 100.000 KM zbog falsifikovanja Marlbora.

Gruđaninu R.I. osuđena na godinu zatvora i novčanu kaznu od 100.000 KM zbog proizvodnje i prodaje lažnog Marlbora.

Sud Bosne i Hercegovine izrekao je kaznu zatvora u trajanju od godinu i novčanu kaznu od 100.000 KM Gruđaninu R.I. zbog proizvodnje i prodaje lažnog Marlbora, nakon održanog ročišta za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i rasprave za izricanje kaznenopravne sankcije.

R.I. je proglašen krivim za kazneno djelo organiziranog kriminala, krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova te nedopuštenu trgovinu. Sud je izrekao kaznu zatvora u trajanju od godinu dana i novčanu kaznu od 100.000 KM, te je oduzeta imovinska korist u iznosu od 1.200 KM.

Sud BiH je utvrdio da je R.I. postao pripadnik organizirane skupine s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi kroz proizvodnju i prometovanje lažnog Marlboroa. Proizvodili su cigarete s lažnom ambalažom i oznakama Marlboroa te prodavali po visokim cijenama.

Ukupno su proizveli najmanje 500 paketa cigareta, koje su prodavali po visokim cijenama. R.I. je osuđen na godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 100.000 KM zbog ovih ilegalnih aktivnosti.

Objava Gruđaninu godina zatvora i 100.000 KM kazne zbog lažnog Marlbora pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO