back to top

Gradonačelnik Velike Gorice, Ante Begić, preuzeo milijunske ugovore iz Programa prekogranične suradnje RH i BiH za partnerski projekt Općine Posušje i Grada Velike Gorice u Mostaru.

U ponedjeljak je u Mostaru održana dodjela 88 ugovora o finansiranju u okviru Programa prekogranične saradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2024. godinu u vrijednosti od 4.2 milijuna eura.

„Dodijeljeno je 88 ugovora općinama, gradovima, udruženjima, organizacijama, crkvama, kao i mnogim drugima sa područja BiH i Republike Hrvatske koji su udružili snage kako bi radili na kulturnim, obrazovnim, sportskim i drugim projektima s ciljem unapređenja saradnje i stvaranju dodatne vrijednosti za sve stanovnike BiH i Republike Hrvatske u pograničnom području“, istakao je hrvatski ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić prije dodjele ugovora.

Kako je istakao ministar Erlić, vlada Hrvatske sprovodi ovaj program od 2021. godine i raduje ga što se svake godine povećava broj prijava, pri čemu je ove godine pristiglo preko 300 aplikanata. „Radi se o 4.2 milijuna eura sredstava koja će biti dodijeljena, počevši od skromnih 800,000 eura 2021.“, podsjetio je ministar Erlić, obećavši da će se program i ubuduće proširivati.

Vrijedno je spomenuti da je Općini Posušje i Gradu Velika Gorica odobren projekt za unaprjeđenje lokalne infrastrukture kroz izgradnju igrališta, povećanje energetske efikasnosti i opremanje parkova u središtima Velike Gorice i Posušja u vrijednosti od 79.100,00 eura.

Ugovore su uručili ministar regionalnog razvoja i fondova EU Šime Erlić i državni tajnik za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, dok ih je za partnere preuzeo načelnik općine Posušje Ante Begić.

Cilj ovog Programa je jačanje prekogranične saradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz ekonomsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja, kao i pružanje podrške Hrvatima u BiH, njihovom povratku i opstanku, te očuvanju njihove punopravnosti.

Objava U Mostaru dodijeljeni milijunski ugovori iz Programa prekogranične suradnje RH i BiH: Ugovore za partnerski projekt Općine Posušje i Grada Velike Gorice preuzeo načelnik Ante Begić pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO