back to top

Grad Mostar gradi reciklažna dvorišta na dvije lokacije.

Prvo reciklažno dvorište uskoro će biti otvoreno u Gradu Mostaru, gdje će građani moći donijeti otpad za reciklažu. Trenutno su u završnoj fazi radovi na uređenju reciklažnog dvorišta na lokaciji Bišće polje, u sklopu J.P. Komunalno d.o.o. Mostar.

Danas su predstavnici Udruženja ANIN, koje okuplja komunalna poduzeća u Norveškoj, posjetili reciklažno dvorište u pratnji gradonačelnika Mostara dr. Maria Kordića, predsjednika Gradskog vijeća Salema Marića, direktora J.P. Komunalno Đanija Rahimića i izvršne direktorice Jadranke Senkić.

Grad Mostar je osigurao sredstva za izgradnju dva reciklažna dvorišta, a izgradnja na lokaciji Bišće polje je u završnoj fazi, dok se na Sjevernom logoru rješavaju dokumenti za početak izgradnje. Ovdje će građani moći donijeti različite materijale za reciklažu kao što su staklo, plastika, najlon i karton.

U suradnji s građanima, Gradska uprava Mostara provodi projekte kao što je izgradnja reciklažnih dvorišta kako bi podigla svijest o važnosti zaštite okoliša i zbrinjavanja otpada. Partner u ovom projektu je udruženje ANIN iz Norveške, koje je pohvalilo provedbu projekta i razmjenu iskustava u upravljanju otpadom.

Pored Bišća polja, reciklažno dvorište su posjetili i predstavnici Udruženja ANIN Balkan, mreže koja promiče suradnju gradova iz Norveške i bivše Jugoslavije u upravljanju otpadom.

Više o ovom projektu možete pročitati na ovoj i ovoj lokaciji.

Izvor: ( www.mostar.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO