back to top

Fratar rođen u Livnu se oprostio od vjernika u Njemačkoj, vraća se u domovinu

U nedjelju, 7. srpnja 2024. godine, Hrvatske katoličke zajednice Svete Obitelji Reutlingen, Svetog Nikole Tavelića Metzingen te Sv.Vinka Paulskoga Tübingen, sa puno zahvalnosti, oprostile su se od svoga župnog vikara fra Milana Gele koji se nakon završenog doktorskog studija u Tübingenu vraća na novu dužnost u svoju redovničku zajednicu franjevaca konventualaca u domovinu.

Tog dana svete mise slavljene su uobičajenim nedjeljnim rasporedom: ujutro u crkvi Svetog Wolfganga u Reutlingenu, u podne u crkvi svetog Bonifacija u Metzingenu, a popodne u crkvi sv.Ivana Evanđeliste u Tübingenu.

Na sve tri mise fra Milan se skromno oprostio riječima: “Hvala i oprosti”.

Nakon svetih misa organiziran je domjenak u obližnjim župnim prostorijama i dvoranama kako bi se fra Milanu iskazala zahvalnost za njegovu šestogodišnju službu u ovim hrvatskim katoličkim zajednicama.

“Hvala fra Milane na svim darovima i blagoslovima koje si nam donio. Tvoja su nam se djela i riječi, začinjeni iskrenim osmijehom, duboko dojmili i zauvijek će nam ostati u srcu.”, riječi su koje su objavljene na mrežnoj stranici ovih triju zajednica.

Nažalost, odlukom odgovornih iz biskupije Rottenburg – Stuttgart, ove zajednice neće dobiti novog svećenika na fra Milanovo mjesto. Unatoč njihovim argumentima, biskupijska odluka je ostala nepromijenjena zbog procesa štednje koji se odnosi na sve župe i zajednice.

Župnik ovih hrvatskih zajednica od jeseni 2021. godine je vlč. Andrija Župarić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije, koji je prošle godine proslavio 25. obljetnicu svojeg svećeničkog ređenja.

Napomenimo da se fra Milan Gelo tjedan dana ranije oprostio i od hrvatskih katoličkih zajednica Bl. Alojzija Stepinca Balingen i Svetog Nikole Tavelića Ebingen koje vodi don Senko Antunović, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije.

Na facebook stranici ovih zajednica prigodno je objavljeno sljedeće:

“U srcima naših vjernika puno je zahvalnosti za sve one zamjene, ispo… – liječeći mnoga ranjena srca.

Fra Milane mnogi žale zbog tvog odlaska moram reći s pravom jer toliko si uz svoj studij uspio se približiti tisućama na ovim prostorima u svim hrvatskim zajednicama.

Hvala za sve! Sretno tamo gdje budeš.”

Fra Milan Gelo, rođen je u Livnu 1989. godine, završio je Opću gimnaziju u Livnu. U postulaturu hrvatske provincije Svetog Jeronima franjevaca konventualaca primljen je 2009. godine. Za svećenika je zaređen u zagrebačkoj katedrali po rukama kardinala Josipa Bozanića 18. lipnja 2016. godine.

Izvor: ( relax-portal.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO