back to top

FOTOGRAFIJE I VIDEO SNIMCI: Tenkisti HV i HVO se okupili u Benkovcu na proslavi Dana državnosti RH

Grad Benkovac jučer, 30. svibnja 2024. godine, svečano je obilježio Dan državnosti Republike Hrvatske uz bogat program aktivnosti koji uključuje tradicionalne igre, sportska natjecanja, svečane ceremonije i koncert. Organizatori su pripremili raznovrstan sadržaj kako bi građanima i posjetiteljima omogućili da zajednički proslave ovaj važan dan.

Tradicionalno, na Dan državnosti Republike Hrvatske u Benkovcu se okupe tenkisti HV i HVO, pa je tako bilo i jučer, gdje su na okupljanju bili i duvanjski tenkisti.

Proslava je započela misom za Domovinu u crkvi Male Gospe u Benkovcu. Nakon mise uslijedilo je svečano odavanje počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na Trgu dr. Franje Tuđmana. Ova emotivna ceremonija okupila je veliki broj građana, predstavnike lokalne vlasti i udruge branitelja, prisjećajući se onih koji su dali svoje živote za slobodu Hrvatske.

fotografije i video snimci: tenkisti hv i hvo se okupili u benkovcu na proslavi dana državnosti rh

Nakon toga održan je Moto defile s barjacima braniteljskih udruga kroz ulice Benkovca i nastavili put prema sportskim terenima stambenog naselja Barice, gdje su započela sportska natjecanja.


Duvanjski tenkisti pohodili su i mjesto stradanja Frane Bokanovića – Bebe iz Vedašića, koji je među prvim braniteljima, pripadnicima HV poginuo 1. kolovoza 1991. izvršavajući borbenu zadaću na prvoj crti bojišta u Miranju Donjem kod Benkovca.

fotografije i video snimci: tenkisti hv i hvo se okupili u benkovcu na proslavi dana državnosti rh

www.tomislavnews.com

Izvor: ( www.tomislavnews.com / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO