back to top

FOTO/VIDEO | Pogledajte kako je izgledalo hapšenje zaposlenika Granične policije BiH

Blagoje Milović, pomoćnik zapovjednika Jedinice Granične policije Trebinje, i Ivica Bago, državljanin BiH i Hrvatske, uhićeni su zbog sumnje na organizirani kriminal i druga krivična djela, dok je Zoran Galić, zamjenik direktora SIPA, pobjegao u Hrvatsku, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Milović i Bago su uhićeni jučer po naredbi Tužilaštva BiH zbog krivičnih djela organizirani kriminal, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlaštenja i drugih, a istragom je obuhvaćen i Galić zbog primanja dara i zloupotrebe položaja dok je bio direktor Granične policije BiH.

Također, postoji osnovana sumnja da je nepoznata osoba iz navedenih institucija koje su uključene u istragu dostavila informaciju o istrazi i planiranim mjerama i radnjama protiv njega, čime bi počinilo krivično djelo povreda tajnosti postupka, navodi se u saopćenju.

Iz Tužilaštva BiH dodaju da će zajedno sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima sprovesti istragu kako bi identificirali i u skladu sa zakonom procesuirali navedenu osobu.

foto/video | pogledajte kako je izgledalo hapšenje zaposlenika granične policije bih

“Osumnjičeni Galić je, nakon dobivenih informacija, jučer u popodnevnim satima ilegalno prešao granicu BiH i pobjegao u Hrvatsku gdje se i sada nalazi”, naglašavaju iz Tužilaštva.

Iz Tužilaštva ističu da istragu provode zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova RS, a u uhićenjima je uključena i Agencija za istrage i zaštitu BiH.

foto/video | pogledajte kako je izgledalo hapšenje zaposlenika granične policije bih

Istraga u ovom predmetu korupcije visoke razine se nastavlja dalje, a sprovodi se uz direktnu podršku EVROPOL-a.

Post FOTO/VIDEO | Pogledajte kako je izgledalo uhićenje zaposlenika Granične policije BiH je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO