back to top

FOTO | U Srednjoj školi Čapljina održan Dan otvorenih vrata

U Srednjoj školi Čapljina održan je Dan otvorenih vrata koji je bio posebno posvećen učenicima devetih razreda i njihovim roditeljima.

Ovo važno događanje omogućilo je budućim srednjoškolcima i njihovim obiteljima da se upoznaju s radom i ponudom ove škole iz prve ruke.

Različite aktivnosti

Učenici Srednje škole Čapljina sa ponosom su predstavili svoje radove i projekte, dajući posjetiteljima uvid u kreativnost, trud i talente koji se njeguju u ovoj obrazovnoj instituciji.

Svi koji su došli na Dan otvorenih vrata su imali priliku da se upoznaju sa različitim aktivnostima koje škola nudi, kao i da čuju iskustva i utiske učenika iz njihove perspektive.

Već četvrtu godinu za redom Srednja škola organizira Dan otvorenih vrata, a o tome je govorila ravnateljica Srednje škole Čapljina Željka Previšić.

”Tradicionalno je postalo to da održavamo dan otvorenih vrata Srednje škole Čapljine gdje smo budućim srednjoškolcima ponudili zanimanja u narednoj školskoj godini. Vrata srednje škole Čapljina su otvorena uvijek, svih 365 dana u godini.

Tako je i za one koje su završili pa imaju želju proslaviti godišnjicu mature, mi uvijek otvorimo vrata, subotom i nedjeljom, kako bivšim generacijama tako i prema budućim generacijama.

Svakako dostupna sam ja kao ravnateljica, moji pomoćnici i profesori tijekom cijele školske godine za učenike i roditelje. Uvijek mogu doći i pitati što ih zanima, ali naravno podijeliti svoje prijedloge sa nama koje uvažavamo, ali i pomoći u planiranju što bi upisali naredne školske godine.

Komunikacija s našim roditeljima, učenicima budućim i onim što su završili ovu školu je uvijek na snazi”, istaknula je Željka Previšić.

Zanimanja u 2024./2025. godini

Četverogodišnja zanimanja:

  • gimnazija
  • ekonomski tehničar
  • računalni tehničar u strojarstvu
  • tehničar nutricionist

Trogodišnja zanimanja:

  • automehaničar
  • konobar
  • voćar/vinar/vinogradar

Jedan od ključnih trenutaka događaja bio je susret sa različitim zanimanjima koja su učenici planirali upisati u školskoj 2024./2025. godini.

foto | u srednjoj školi čapljina održan dan otvorenih vrata

Šest odjela iz OŠ ”Vladimir Pavlović”

Iz Osnovne škole ”Vladimir Pavlović” u Čapljini na Dan otvorenih vrata stiglo je šest odjela, a o tome je govorio ravnatelj OŠ ”Vladimir Pavlović” Mateo Jovanović.

”Drago mi je što smo došli na Dane otvorenih vrata u Srednju školu Čapljina, svake godine smo odazovemo i dođemo u školu da vidimo što oni prezentiraju našim učenicima.

Ove godine je došlo šest razreda, a tu je sveukupno 110 učenika te se nadam da će veliki broj njih izabrati jedno od zanimanja koja nudi Srednja škola Čapljina”, kazao je Jovanović.

Predstavnici škole detaljno su predstavili programe obrazovanja, mogućnosti za dalje usavršavanje i perspektive koje pružaju odabrana zanimanja.

foto | u srednjoj školi čapljina održan dan otvorenih vrata

Roditelji i učenici imali su priliku postavljati pitanja i razjasniti sve nedoumice koje imaju u vezi sa budućim školovanjem.

Razgovor s učenicima

Atmosfera na Danu otvorenih vrata bila je pozitivna, a učenici i roditelji izrazili su zadovoljstvo organizacijom i sadržajem događaja.

O samom događaju razgovarali smo sa učenicima Osnovne škole ”Vladimir Pavlović” kao i s učenicima iz Srednje škole Čapljina.

Luka Vukanović, učenik devetog razreda OŠ ”Vladimir Pavlović” ističe da planira upisati gimnaziju.

”Za sada nam je ovdje odlično. Radili smo neki kviz u odjelu gdje je predstavljena stručna škola ekonomist. Kviz je bio jako zanimljiv, a prethodno smo posjetili odjel gimnazije, slušali o iskustvima učenika koji sad pohađaju tu školu i moram reći da je ovo iskustvo odlično”, smatra Vukanović.

Luka Milanović, maturant čapljinske gimnazije učenicima na Danu otvorenih vrata, sa svojim kolegama, predstavio je kemiju.

foto | u srednjoj školi čapljina održan dan otvorenih vrata

”Predstavili smo prirodnu znanost kemiju koja je često bauk kroz Osnovnu školu uz matematiku i fiziku. Htjeli smo učenicima pokazati da to nije ništa strašno i ono čega bi se trebali bojati. Htjeli smo im ilustrirati naše četiri godine kroz ovu gimnaziju.

Svoje obrazovanje nastavljam, a izbor je još poznat iz osnovne škole, upisujem Medicinski fakultet. Što se tiče poruke za osnovnoškolce – neka se vode svojim osjećajima, neka upišu ono što žele, da ih nitko na to ne prisili. Ja mogu reći kao jedan gimnazijalac da upišu gimnaziju pogotovo ako želi nastaviti obrazovanje i ići na fakultet, gimnazija je savršen izbor za to”, zaključio je Milanović.

Srednja škola Čapljina nastavlja pružati podršku svojim budućim učenicima i ostaje posvećena pružanju kvalitetnog obrazovanja i pripremi za budućnost.

#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2024/04/dan-otvorenih-vrata-srednja-skola-capljina-1-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2024/04/dan-otvorenih-vrata-srednja-skola-capljina-2-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2024/04/dan-otvorenih-vrata-srednja-skola-capljina-3-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item4 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2024/04/dan-otvorenih-vrata-srednja-skola-capljina-4-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item5 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2024/04/dan-otvorenih-vrata-srednja-skola-capljina-5-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item6 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2024/04/dan-otvorenih-vrata-srednja-skola-capljina-6-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item7 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2024/04/dan-otvorenih-vrata-srednja-skola-capljina-7-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item8 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2024/04/dan-otvorenih-vrata-srednja-skola-capljina-8-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item9 {
background: url(https://caportal.net/wp-content/uploads/2024/04/dan-otvorenih-vrata-srednja-skola-capljina-9-80×60.jpg) 0 0 no-repeat;
}

Objava FOTO | U Srednjoj školi Čapljina održan Dan otvorenih vrata pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO