FOTO: DOBRO vam vedro i toplo jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura zraka je 14 stupnjeva C, tiho je, nebo nad duvanjskim krajem vedro je uz male oblake na istoku kao lijepa pratnja sunčanim zrakama koje su obasjale Duvanjsko polje i doline ispunjene maglom.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, vedar, sunčan i topao pri kraju ljeta, a ne događa se svake godine da rujan u duvanjskom kraju prolazi bez loženja vatre u kućama, a ove bi, čini se, mogao. Ugodne su noći za spavanje, pa vjerujemo da ste jutros dobro naspavani i već se dobro zagrijali za posao, za obveze koje su danas pred vama, pa polako počnite, ne dangubite.

Svitanje na Duvanjskom polju

A vozačima preporučujemo isto, uvijek, a danas posebno, jer se obilježava Europski  dan bez poginulih osoba u prometu, a s ciljem povećanja broja vozača koji poštuju prometne propise i smanjenju događanja prometnih nesreća, posebice smanjenju stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Naime, u zadnjih nekoliko godina utvrđeni su su najčešći uzroci prometnih nezgoda alkohol, brzina, ne vezanje pojasom i korištenje mobitela u vožnji. Mi dodajemo i loše putove, nepostojanje prometnih znakova…vozačko neiskustvo (mladi vozači) ima toga još što vozači nabolje znaju. Naravno, ponekada su krivi i pješaci svojom nepažnjom.. Zato svima skrećemo pozornost otkloniti uzroke prometnih nezgoda što je u njihovoj moći, čuvati i sebe i druga, a često je i život u pitanju kod prometnih nezgoda, život najvrijednije što imamo.

S ljubavlju u srcu, mirom u duši, pozitivnim mislima,  opreznom vožnjom i  kretanjem, razumijevanjem drugih, s osmjehom na usnama širite radost i neka vam je sretan i ovaj dan i svi oni što dolaze!

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO