back to top

Donacija Veleposlanstva Španije: Šahovske figure za igru na otvorenom stigle u Mostar

Veleposlanstvo Kraljevine Španjolske u BiH doniralo je Gradu Mostaru šahovske figure za igru na otvorenom, a danas je potpisan ugovor o donaciji u Gradskoj vijećnici Mostara. Ugovor su potpisali mostarski gradonačelnik Mario Kordić i veleposlanica Kraljevine Španjolske u BiH Teresa Lizaranzu Perinat.

Gradonačelnik je izrazio zahvalnost na donaciji te naglasio važnost revitalizacije projekta šahovskih ploča na javnim površinama Grada Mostara. Pohvalio je dobru suradnju s Veleposlanstvom te najavio daljnje aktivnosti u suradnji s Kraljevinom Španjolskom.

Veleposlanica je također istakla dobru suradnju s Gradom Mostarom te izrazila želju za nastavkom projekta i uspostavom igre šaha na otvorenom. Najavila je i podršku za Street Arts Festival, dječje pozorišne predstave i izložbu “El Prado na ulicama” u Mostaru.

Revijalni brzopotezni šahovski turnir održan je na Španjolskom trgu uz podršku lokalnih šahovskih klubova, a veleposlanica je uručila nagrade za najbolje igrače. Ovaj korak u revitalizaciji šaha na otvorenom simbolizira uspješnu suradnju između Veleposlanstva Španjolske i Grada Mostara.

Izvor: ( www.mostar.ba / Rtvmo.ba )

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO